fbpx
14 C
Kecskemét
2022. október 1., szombat

FRISS HÍREK

218-an elhunytak, 10.466 az új fertőzött

  • Szerdán elhunyt 218 koronavírusos beteg (az előző napi adatokhoz képest +26), így az elhunytak száma összesen 34.931 főre emelkedett.
  • 10.466 új fertőzöttet igazoltak. Az aktív fertőzöttek száma összesen 187.795 főre emelkedett.
  • 7450 koronavírusos beteget ápolnak kórházban (az előző nap közölt adatokhoz képest -96), közülük 550-en vannak lélegeztetőgépen.
  • A beoltottak száma 6.138.885 fő, közülük 5.852.417 fő már a második oltását is megkapta, 2.609.385 fő pedig már a harmadik oltást is felvették

– közölte a koronavírus tájékoztató kormányzati oldal.

Újra Magyarország áll az első helyen a világon a lakosságarányos Covid-halálozásban – írja a telex.hu, de a teljesen zavaros adatközlés miatt a nemzetközi statisztikákban úgy néz ki, mintha Magyarországon minden hétvégén megszűnne a járvány.

Települési szintű adatokat továbbra sem tudunk, így nincs arról nyilvános információ, hogy Kecskeméten jelenleg hány fertőzött van, mennyien hunytak el, közülük mennyi volt oltott és oltatlan. A helyi adatok a szakértőket, az orvosokat, a helyi operatív törzs munkáját segíthetné a járványkezelésben. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) állásfoglalása szerint közérdekű adat, hogy mennyi koronavírus-fertőzöttet tartanak számon egy településen, és ha ezt kéri a polgármester, ki kell adni a részére. A Szövetség a Hírös Városért frakció ezért minap Szemereyné Pataki Klaudia fideszes polgármesterhez fordult, akitől azt kérik, hogy kérjen rendszeresen tájékoztatást a Kecskeméten történt koronavírus fertőzöttek számáról.

Hasonló cikkünk:  Életet mentett az MLSZ defibrillátora Kiskunmajsán

Kásler így magyarázza, hogy nálunk jóval többen halnak meg

Arra a kérdésre, mi a magyarázat arra, hogy például Ausztriában jóval kevesebb halálos áldozatot követelt a pandémia, mint nálunk, a miniszter egyrészt a társbetegségek jelentőségét említette, másrészt pedig a különbségeket a statisztikák összeállításánál. Elmondása szerint Európában legalább három markánsan elkülönülő statisztika létezik a Covid-halálozásokról.

Hasonló cikkünk:  A polgármester oldalának kezelője szerint a polgármester ész nélkül védi a természetet?

„Az egyik csoportban a klinikum alapján mondják és sorolják be a Covid-halálozásba az egyes elvesztett betegeket, másik esetben csak PCR-tesztre vonatkozik, a harmadik esetben a kettő kombinációjára, de a három főcsoporton belül még legalább 10-15 differencia van. Tehát nagyon nehéz különböző statisztikák esetében rangsorokat vagy összehasonlításokat tenni. Ez a magyarázata annak, hogy a járvány előtti három-négy-öt év átlagát veszik figyelembe, ahhoz hasonlítják a populáció összhalálozását, és annak alapján számolják vissza a Covid-halálozást. Ebben a megközelítésben Magyarország Európában a középmezőnyben van” – jelentette ki InfoRádió Aréna című műsorában.

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...