fbpx
6.1 C
Kecskemét
2023. március 28., kedd

FRISS HÍREK

Ellenzék: Kecskeméti vállalkozó nem állíthatott óriáskereket, külföldi igen

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselői tegnap a kecskeméti óriáskerék tövében tartottak sajtótájékoztatót, amelyet élőben közvetítettünk. Mint mondták, örülnek az új attrakciónak, de azt elfogadhatatlannak tartják, ahogyan ez a kerék engedélyt kapott a várostól.

Helyi cég nem, külföldi igen

Király József frakcióvezető felolvasott egy levelet, amelyet a várostól kapott egy kecskeméti vállalkozó, aki október és november hónapokban egy ugyanilyen óriáskereket akart felállítani, de elutasították. A felolvasott levél szerint sok a főtéren az építkezés és az állvány, ezek beszűkítik a teret. A többi terület áteresztő képessége pedig igen szűk, de ezek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a kerékpáros és gyalogos forgalom haladhasson. Király Jószef szerint érdekes az elutasítás indoklása, hiszen nem sok minden változott november óta, most mégis állhat a kerék, csak nem a kecskeméti cég jóvoltából.

Szőkéné: A képviselők feje felett döntöttek, kihagyták a bizottságokat is

Szőkéné Kopping Rita országgyűlési képviselőjelölt, önkormányzati képviselő azzal vette át a szót, hogy egy külföldi cég állíthatta fel az óriáskereket (Csehországban gyártották és egy cseh rendszámú kisbusz állt mellette, és a feliratok alapján is cseh, esetleg szlovák cégről lehet szó – a szerk.).

Hasonló cikkünk:  53 művész a Tavaszi Fesztivál nyitó tárlatán

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy ráadásul úgy kerülhetett a főtérre a kerék, hogy a döntésből kihagyták az illetékes bizottságokat, amelyek ilyen esetben normál körülmények között megvizsgálják, hogy kiadható-e az engedély. Mint mondta, úgy tudják, hogy azért maradtak ki a döntésből a képviselőkből is álló testületek, mert kevés volt az idő erre. Szőkéné szerint azonban volt már máskor is példa rá, hogy gyorsan össze lehetett hívni rendkívüli üléseket, és most még csak a pandémia sem gátolja ezt. A polgármesterhez fordulva elmondta, hogy ebben az esetben nem csupán az ellenzéki, hanem a kormánypárti politikusok feje felett is döntöttek, így semmibe vették őket is. A képviselő szerint azért lenne fontos, hogy a szolgálati utat betartsák minden esetben, mert akkor a választók felé el tudják magyarázni a képviselők, hogy mi miért történik. Végezetül arra kérte a polgármestert, hogy fogadja el a már máskor is felajánlott ellenzéki segítséget, és ilyen esetekben legyen közös a döntés és a felelősség.

Hasonló cikkünk:  Izsáki út: Nyáron egy nagyobb forgalmi változás várható

A KecsUP kérdésére Király József elmondta, hogy nem tudják, milyen érdekeltség állíthatta fel az óriáskereket. Éppen amiatt, mert nem került a képviselők elé a kérelem.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...