fbpx
14 C
Kecskemét
2022. május 16., hétfő

FRISS HÍREK

Olvasói levél: Megérkezett a giccsparádé Kecskemét belvárosába

Vasárnap szomorúan vettem tudomásul, hogy a giccs, a vurstli birtokba vette Kecskemét főterét. Nem tudom hányan lehetnek azok, akik ezt szomorúnak tartják, én megdöbbentem. Engem elszomorít, hogy egy olyan városba, városközpontba engedték be a giccset, amit Lechner-Pártos szecessziós városházája, Márkus Géza Cifrapalotája, Mende Valér Luther-palotája és Újkollégiuma keretez, és amit többek között Závorsik Nándor, Tóth Sándor szobrai , Probstner János kútja díszítenek, hogy Telcs Ede Kossuth szobrát ne is említsem. A giccs, a vurstli ezekkel a művekkel került egy platformra.

Begyűrűzött az igénytelenség

Kecskemét, az egykori mezőváros, az évszázadok alatt megteremtett egy kulturális rangot, hajdani szülöttei, pl. Katona József, Kodály Zoltán, Németh László, munkásságukkal hozzájárultak a város kulturális hírnevéhez, csakúgy mint azok a nagy hírű kórusok, amelyek itt működtek; előadóművészek, képzőművészek, akik itt nevelkedtek, és akik pályájához hozzájárult a város művészeteket támogató, inspiráló atmoszférája. Most, több éves lopakodást követően, miután egyre közelebb és közelebb sündörgött a giccs a főtérhez, birtokba vette azt, és olcsó, talmi életígéretével elárasztotta azt az igénytelenség, a csillogó-villogó, csiricsáré giccs.

Hasonló cikkünk:  Gördülő sztrájk, 3. nap - a kecskeméti Arany János Iskola pedagógusai nem adják fel
Hasonló cikkünk:  Bombariadó a kecskeméti Malomban és több budapesti és vidéki plázában is

Erre vágyik a város? Ez a kívánatos jövőkép?

A botrányosan rossz utak, a mindenütt felbukkanó, szélfútta szemét, reggeli és délutáni dugók az utakon, a por és korom lepte koszos házfalak és a főtéren a mindezt elfedő, feledtető szemet kápráztató, harsogó csili-vili giccs-világ? Ezt akarjuk?

egy olvasó

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...