fbpx
14.2 C
Kecskemét
2023. április 1., szombat

FRISS HÍREK

Pegasus-ügy: Pintér Sándor csak zárt ülésen válaszol

Csütörtökön ülésezett az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága, ahol téma volt a Pegasus- és a Völner-ügy, amelyekről a bizottság Pintér Sándor belügyminisztert is kérdezhette. Az ülésről tudósító 444 szerint a belügyi tárca vezetője a nemzetbiztonsági szolgálatok éves munkájáról beszámolva többek között azt mondta,

minden a legnagyobb rendben van, a nemzetbiztonsági szolgálatok hibátlanul végzik a munkájukat.

Feltettek a miniszternek kérdést például a titkos adatgyűjtések engedélyezéséről is, miután kiderült, hogy a pegasusos lehallgatásokat Völner Pál államtitkár engedélyezhette Varga Judit igazságügyminisztert helyettesítve. Mint ismert, Polt Péter legfőbb ügyész kedden hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként tett indítványt az Országgyűlés elnökénél Völner Pál országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére. Erről már a jövő héten szavazhat az országgyűlés. Völner, aki miniszteri biztosként, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkáraként és Varga Judit miniszter helyetteseként is dolgozott, kedden lemondott államtitkári tisztségéről, majd a miniszteri biztosok névsorából is csendben eltüntették. A gyanú szerint a politikus rendszeresen fogadott el 2-5 millió forint kenőpénzt a végrehajtói kar vezetőjétől.

Pintér Sándor az ügyet firtató kérdésre csak annyit mondott, megfelelőek Magyarországon a titkos adatgyűjtés engedélyezésére vonatkozó szabályok, már a 90-es évek eleje óta azok, ahogyan most is.

Hasonló cikkünk:  Minden, amit a geotextil használatáról tudnod kell

Az ülésen a DK-s Vadai Ágnes – aki a Honvédelmi és rendészeti bizottság tagja –  is részt vett megfigyelőként, és konkrét kérdéseket is feltett Pintér Sándornak a Pegasus-üggyel kapcsolatban. Pintér azonban ezekre úgy reagált, hogy csak zárt ülésen hajlandó válaszolni.

Hasonló cikkünk:  A Pegasus-botrányt vizsgáló EP-küldöttség Magyarországra jön

A bizottsági ülés után sajtótájékoztatót tartottak ellenzéki képviselők. Molnár Zsolt azt mondta Pintér válaszával kapcsolatban, hogy nemcsak Vadai Ágnest, hanem a megmaradt demokratikus intézményeket érte támadás. A sajtótájékoztatóról élőben jelentkezett a 24.hu.

Pintér Sándor arról is beszélt az ülésen, hogy a 2022-es választások lebonyolításában legfeljebb a járványhelyzet okozhat gondot, de járványügyi veszélyhelyzet esetén sem lehetetlenül el a választás.

Pintért Kövér László a titkosszolgálati vezetőknek tartott beszédéről is kérdezték, amelyben nemzetbiztonsági kockázatnak nevezte az ellenzéket. Pintér erre annyit mondott: a titkosszolgálat félévente jelentést adnak a nemzetbiztonsági kockázatokról, és eddig nem merült ez fel az ellenzékről vagy bármely ellenzéki képviselőről.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...