fbpx
5.8 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Az állami hírgyárban nem téma se Völner, se Schadl

- Advertisement -

A hirado.hu az úgynevezett közmédia hírportálja, de talán nem túlzás azt mondani, hogy a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető közszolgálatnak, ami az MTVA berkein belül folyik. A NER médián kívül az összes sajtót megmozgató Völner- és Schadl-ügy tekintetében biztosan nem.

A gyanútlan állampolgár, aki azt hiszi, hogy minden úgy van, és az a hír, ami az állami híradóban, vagyis az unalomig hangoztatott közmédiában elhangzik, könnyen gondolhatja, hogy a fentebb nevezettek élik tovább eddigi életüket, és semmi különös nem történt velük mostanság. Így pedig megállja a helyét az a rendszerint előkerülő feltételezés, hogy az ország egy része, egy elég nagy része, nem is tud a kormányzati piszkosságokról. Mert ennek a két ügynek lényegében semmi nyoma nincs az állami hírgyárban. Illetve egy ügyészségi közleményből annyi kiderül, hogy Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését kérik az ügye miatt, de idén már semmi friss információ nincs róla. Ezzel szemben az ellenzék ekézése, az ellenzéki képviselők szerepeltetésének mellőzése már bevett gyakorlat. De már attól sem riadnak vissza, hogy belemondják egyenesen a kamerába, hogy kikre nem kellene szavazni a választáson és ki miatt áldott a karácsony (a kormány miatt).

Ilyen ma a közszolgálat

Tavaly év végén robbant a Völner-ügy, majd később a Schadl-ügy, a szálak pedig Rogán Antal propagandaminiszter kabinetfőnökéhez is eljutottak. A nyomozati anyagokban pedig felmerült már a Tóni név is. Erről ezt írja Hadházy Ákos:

„A 444 által megszerzett lehallgatási jegyzőkönyv szerint a Völnert lefizető korrupt végrehajtó „Tónival, Barbarával és Ádámmal” is találkozott és egy rejtélyes nagy, 35 éves bizniszt akart velük elintézni. Nagyon súlyos dolog ez, ha megfontoljuk az alábbiakat
1) Két eset lehetséges: vagy véletlen egybeesés, hogy Rogán „Tóni” mellett a feleségét Barbarának, a kabinetfőnökét Ádámnak hívják, vagy tényleg velük egyeztetett Schadl György
2) Két eset lehetséges: vagy vizsgálták a nyomozók, hogy itt milyen bizniszről volt szó és kik voltak Tóni, Barbara és Ádám, vagy nem. Ha igen és ennek nincsen nyoma a nyomozati anyagokban, akkor a nyomozók hivatali visszaélést követtek el. Ha nem vizsgálták, akkor is ugyanez a helyzet.
3) a „35 éves nagy bizniszekre” láttunk példát, ilyen pl az autópálya koncesszió, amit a Rogán „Tóni” által irányított Nemzeti Koncessziós Iroda intézne.
Vagyis van itt egy lefizetett és megbukott államtitkár, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar előzetesben lévő elnöke, elintézett jogi vizsga, érdekes körülmények között megvásárolt ingatlanok. És még a többi. A magát közmédiának nevező állami hírgyárnál, amely mindenki adóforintjaiból működik idén már 130 milliárd forintból, ezek annyira sem hírértékűek, hogy egy öt soros hírt írjanak róluk és a fejleményekről. A megmutatott képernyőfotón látszódik, hogy sem a Schadl, sem a Völner névre semmi új cikket nem dob ki a hirado.hu keresője. Pedig naponta jelennek meg a valódi sajtóban hírek erről a botrányról.

Ennek az állami hírgyárnak partnere a kecskeméti önkormányzati sajtó

Két dolog mellett nem mehetünk el. Az állami M1 csatorna a legolcsóbb televíziós csomagokban is benne van, és nagyon sok háztartásban ez a hírek forrása. Valamint olyan helyeken is előszeretettel erre a csatornára van állítva a televízió, ahol sokan nézhetik, például kórházakban.
És nem mehetünk el amellett, hogy a kecskeméti fideszes önkormányzat sajtója, a Kecskeméti Televízió Nonprofit Kft. az MTVA-val szerződve, nap mint nap kap megrendeléseket és dolgozik be a Kecskemétet és a környéket érintő eseményekről. A kecskeméti önkormányzati sajtó munkatársai az MTVA különböző mikrofonjait tartva kérdeznek meg interjúalanyokat arról, amit az MTVA berkein belül mondanak nekik. Olykor azt is megüzenve, hogy mit mondjanak el az anyagban azok, akikkel forgatnak. A kecskeméti önkormányzati sajtó évente kb. 200 millió forintot kap közhasznú működésre, mindenki adóforintjaiból, az önkormányzattól.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...