fbpx
16.9 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

Gőzerővel veszik fel a magyarok a hiteleket

- Advertisement -

Történetének legerősebb évét zárhatja a lakossági hitelpiac – írta a Világgazdaság a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai alapján.

  • Novemberben az egy évvel korábbinál majdnem 33 százalékkal több, 111,4 milliárd forintnyi lakáshitelszerződést kötöttek a háztartások, az év végi időszakban szokatlanul erős kereslethez valószínűleg az októbertől elérhető Zöld Otthon Lakáshitel is hozzájárult.
  • A fogyasztási hiteleknél változatosabb a kép a cikk szerint. A személyi kölcsönöknél 38,3 milliárd forint értékben kötöttek új szerződéseket, ami kissé elmaradt az októberi szinttől, de az egy évvel korábbi 23,9 milliárdot jócskán meghaladta.
  • A szabad felhasználású jelzáloghitelek iránt is stabil a kereslet, a novemberi 9,3 milliárd forintnyi új szerződés csak hajszállal maradt el az előző havitól.
  • A babaváró kölcsön viszont történetének egyik leggyengébb hónapját zárta a lap szerint, az új szerződések értéke 37,6 milliárd forint volt, ami mind az októberi 44,5 milliárdtól, mind az egy évvel korábbi 49,7 milliárdtól jóval elmarad.
Hasonló cikkünk:  Magyar Péter újabb izgalmakat ígér Orbán hétvégi évértékelő beszédjére

Az MNB első tizenegy havi számai alapján történetének legerősebb évét zárhatja a lakossági hitelpiac. Ez elsősorban a lakáshiteleknek köszönhető, amelyeknél 2021 január eleje és november vége között csaknem 40 százalékkal nőtt az új szerződések összege, megközelítve az 1200 milliárd forintot. Jóval visszafogottabban, de stabilan nőtt a fogyasztási hitelek piaca is: az itt kimutatott 1142,8 milliárd forintos volumen 6,7 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál – írta a Világgazdaság.

(MTI)

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...