fbpx
21 C
Kecskemét
2023. május 30., kedd

FRISS HÍREK

Két megyére osztaná Bács-Kiskunt a bajai ellenzéki jelölt

Kiss László, a Bács megyei 6-os körzet közös ellenzéki jelöltje azzal állt elő, hogy

miért is ne lehetne egy önálló Bács megye.

Vagyis a mostani Bács-Kiskun megyét valahol Kalocsa-Kiskunhalas magasságában ketté osztaná (jobban mondva ezért lobbizna és most ezzel kampányol).

Szerinte nem érdemes azon agyalni, hogy miért „tömte tele” a kormány Kecskemét környékét pénzzel, és miért nem tette ugyanezt a Bácskában (a megye déli részében). Inkább, ha már így alakult, tenni kell érte, hogy ne így legyen. Mint írja, a Kiskunhalas-Kalocsa vonal alatt elkerülik a nagy fejlesztések és a pénzek a megyét, de bizonyára más lenne a helyzet, ha a Bácska önálló megye lenne.

Így ír erről Kiss László:

„Miért is ne lehetne a Bácska térsége Magyarország 20. megyéje?
Hiszen Bács-Kiskun megye egyébként is irreálisan hatalmas: Magyarország legnagyobb területű megyéjeként KÉTSZER akkora, mint a megyéink többsége. Lakosságszámban az 5. legnépesebb, öt megyéhez képest is több mint kétszeres a különbség! A szomszédos Tolna megyének területileg közel 2,5-szerese, lakosságszámban pedig több mint kétszerese Bács-Kiskun megye!
Nem csoda, ha egy ilyen gigantikus megyében nem jut figyelem a Budapesthez közelebb eső Kiskunsággal szemben a Bácskára.
Baja pedig kiváló megyeszékhelye lehetne ennek az új magyar megyének, hiszen lakosságszámban Szekszárdnál és Salgótarjánnál is népesebb, és legalább olyan fejlett városról van szó.
Egy önálló Bács megyében, ahol Baja megyei jogú város, sokkal nagyobb beleszólásunk lehetne a saját térségünk jövőjének alakításába. Nemcsak az idehozott uniós források révén, de az állami beruházások, az útfejlesztések, az idecsábított világcégek vagy épp a dunai hajózás fejlesztése kapcsán. Annyi lehetőség lenne a Bácskában, ha hagynák, hogy magunk dönthessünk a jövőnkről.”
Kommentben a bajai polgármester is az ügy mellé állt. Nyirati Klára így fogalmazott:
„Bács-Kiskun megye területét tekintve kétszer akkora, mint a legtöbb megye. A megyeszékhely 100 km- re van, tömegközlekedéssel 2.5 óra. Agyrém…Az utazás, az ügyintézés, a megyei kórház elérése..
Önálló Bács megye, Baja megyeszékhellyel!!!! Igen! Talán akkor végre a városunk fejlődik. Nem 300 fővel fogyunk , hanem gyarapszunk majd évente!”

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...