fbpx
3.3 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Központosították a kamarai hozzájárulás beszedését: Tiborcz István bankjába kell utalni 

- Advertisement -

2022. január 1-jét követően megváltozik a kötelező kamarai hozzájárulás beszedése. Nem a területi kamarákhoz kell a vállalkozóknak befizetniük az 5000 forintot, legkésőbb március 31-ig, hanem központilag a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarához (MKIK). Az pedig annál a Gránit Banknál tart fenn számlát, amiben többségi tulajdont szerzett Orbán Viktor veje, Tiborc István, aki családjával tavaly Spanyolországba költözött.

A kamarai hozzájárulás összege durván 3 milliárd forintot tehet ki, mintegy 600 ezer vállalkozóval számolva.

A 24.hu megnézte, a területi kamarák bankszámlaszámlalistáját, és összevetették az MNB listájával, amiből az derült ki, hogy a 23 szervezet közül egyik sem vezeti a számláját a Gránit Banknál. Vagyis eddig a kamarai hozzájárulásból semennyi nem folyt be a Gránit Bankhoz, de most, hogy a Parragh László vezette MKIK-hoz kell érkezniük a befizetéseknek, az 5000 forintok mind a Tiborcz István többségi tulajdonában lévő pénzintézetnél fognak landolni.

Hasonló cikkünk:  Áder János szerint Orbánt bele akarják keverni a kegyelmi ügybe

A törvényjavaslatot, amivel központosította az Orbán-kormány a kamarai hozzájárulás beszedését, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes tavaly márciusban nyújtotta be.

A vállalkozásoknak azt érdemes még tudniuk, hogy akiknek a korábbi évekről tartozásuk van, azokat az 5000 forintokat továbbra is a területileg illetékes kamarákhoz kell utalniuk. Tehát a Bács-Kiskun megyében lévő vállalkozásoknak a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara felé, az UniCredit Zrt-nél vezetett 10915008-00000009-21320005 számú bankszámlára.

Csak a 2022-től esedékes kamarai hozzájárulásokat kell az MKIK Gránit Banknál vezetett számlájára küldeni.

Forrás: bkmkik.hu, 24.hu

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...