fbpx
2 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Nehezen értelmezhető műsorszám a 130 milliárdos MTVA-n

- Advertisement -

Január 9-én hozta össze a közmédiának mondott állami hírgyár azt a bő két perces műsort, amelyet egy twittelő azzal osztott meg, hogy

ezt érdemes megőrizni, ezt látni kell.

A hossza alapján nem lenne nehezen emészthető vagy felfogható, a tartalma annál inkább zavarba ejtheti a nézőket. A műsorvezető szerint egy röpke biológia óra következik, majd fotókon mutat különböző állatokat, amelyek egyikéről azt gondolnánk, hogy elevenen szülő, mégis tojással szaporodik; de van köztük olyan állat is, amelyik a férfi szerint hol elevenen, hol tojásban hozza világra az utódját. Néhány ilyen állatot mutat. Majd a blokk végén (Hírek+ van kiírva) elmondja, hogy alig várta már, hogy a következő képet megmutathassa.

Furcsán szaporodó állatok után egy kínai nőt is megmutatott az M1

Ekkor egy a vállán tetovált, nekünk háttal álló nőt mutat (a műsorvezető szerint egy ballagáson fotózták), akinek a vállára az van írva, hogy Made in China. A műsorvezető ekkor a következőket mondja:

„Ő nem vacakolt azzal, hogy valamilyen nemzeti színű zászlót kitegyen a ruhácskájára, hanem egyszerűen oda a vállacskájára tetoválta, hogy ő honnan származik, Made in China. Hát ez senkit nem lepett meg, bár ha az érettségin előttem ülne, nem sok információt tudnék leolvasni a hátacskájáról. Hamarosan jövök vissza.”

Utóbbi kijelentést mi el tudnánk engeni a fülünk mellett, és nem is hiányolnánk az efféle műsorokat egyetlen csatornáról sem, azonban szívesen meghallgattuk volna utána mégis, hogy vajon a szerkesztőknek mi volt a szándékuk ezzel a két perccel. Magyarul azzal, hogy egy különleges szaporodású állatokról szóló blokkot miért egy magát kínainak valló nő fotójával zártak.

Hasonló cikkünk:  Milyen a nyilvánosság helyzete a vidéki önkormányzatoknál?

Választási évben újabb milliárdok az MTVA-nak

Idén a mindenki adóforintjaiból működő MTVA már 130 milliárd forintból zúdíthatja a nézőkre akár azt is, hogy a kormány miatt nekünk békés, áldott ünnepünk lehet (lehetett – a szerk.). Vagy aktuálisabban esetleg választási útmutatóval is kedveskedhet a nézőknek, hogy milyen pártokra nem lenne jó szavazni a választáson.

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...