fbpx
2.4 C
Kecskemét
2022. január 27., csütörtök

FRISS HÍREK

Nincs még időpontja a választásnak, de a választási iroda kézikönyvén április 3. olvasható

A Telex vette észre, hogy a Számoljunk együtt mozgalom Facebook oldalán megjelent egy bejegyzés, amely egy választási kézikönyv borítóját mutatta, rajta a 2022. április 3-i dátummal. Azért hírértékű ez, mert a köztársasági elnök nem tűzte ki még a választás időpontját. A bejegyzés azóta már nem látható a civil kezdeményezés közösségi oldalán.

A Telex megkérdezte a kézikönyvről a Nemzeti Választási Irodát, amely a lap szerint azt válaszolta, hogy „Ezek tervezete minden esetben a választások – vonatkozó jogszabályok alapján kiszámítható – első lehetséges időpontjával, azaz április első vasárnapjával számol, mely az idei esztendőben április 3-a”. Azt is hozzátették a tudósítás szerint, hogy “A megjelenés a füzet véglegessé válása után, a kitűzést követő hetekben várható. Ez bárki számára elérhető és megtekinthető lesz a valasztas.hu oldalon, ahol most is olvashatók a korábbi választásokra készített kiadványok”. Most tehát még nem nyilvános, szakmai egyeztetésre küldték el néhány érintettnek.

Hasonló cikkünk:  COVID-19: Meghalt 167 beteg, az elhunytak száma 39.947 főre emelkedett
Hasonló cikkünk:  Ellenzék: 40 ezer halott az ára az elkent járványkezelésnek

A mozgalom gyanakvó

A Telex a mozgalmat is megkérdezte, hogy miért posztolták ki, ha ez nem nyilvános még, és miért távolították el a bejegyzést, de későbbre ígértek választ. A hírportál lementette a bejegyzést, így olvasható, hogy a Számoljunk együtt gyanakvással tette ki a borítót. Azt írták, hogy úgy tűnik, sokan már régen tudják a dátumot, csak a választók előtt lebegtetik ezt.

“Mire gondoljunk ilyenkor? A törvények semmibe vételére, visszaélésre netán csalásra…egy biztos, már a kezdés sem jelez semmi jót.”

– írta az azóta törölt posztban a mozgalom.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...