fbpx
4.1 C
Kecskemét
2022. január 19., szerda

FRISS HÍREK

Orbánnak korábban nem tetszett, ha valaki belepiszkált az élelmiszerárakba

A 444 túrt elő egy régebbi Orbán-interjút. 1990-ből való ez, azokból az időkből, amikor a jelenlegi miniszterelnök egyéni körzetben igyekezett megküzdeni képviselőjelöltként MDF-es ellenfelével, Zacsek Gyulával. Utóbbi volt az, aki kitalálta az MDF-piacot. Itt a termelők közvetlenül a vásárlóknak adták el a terméket, így kedvezőbb volt az ár. Mint egy rendes piacon.

A régi Orbán úgy hitte, hogy szavazatokat lehet nyerni az élelmiszerárak olcsóbbá tételével

Akkor -az azóta beszántott- Népszabadságnak egy interjúban a következőket mondta politikai ellenfeléről Orbán:

“a mai élelmiszerárak mellett joggal számíthat az emberek szavazatára az, aki néhány forinttal olcsóbban adja a krumplit.”

Valamint hozzátette, hogy

„igen rossz véleményem van az MDF-piacokról. Piacellenesnek tartom. Azt sulykolják az emberekbe, hogy a kereskedők csak élősködők, nincs rájuk szükség, mert lám, ha kikapcsoljuk őket az értékesítési láncból, mindjárt olcsóbb az élet. Zacsek úr elfelejti, hogy a világ egyetlen piacgazdasága sem nélkülözheti a kereskedőket. Én azt mondom: az emberek vásároljanak az MDF-piacon olcsón, de szavazzanak rám, mert a parlamentbe politikusok valók, és nem kofák: azok maradjanak a piacon.”

Most az Orbán-kormány piszkált bele az élelmiszerárakba

Azért érdekes Orbán korábbi nyilatkozata, mert most ő volt az, aki bejelentette, hogy a kormány belepiszkál néhány élelmiszer árába. Vagyis: a kristálycukor, a búzaliszt, a sertés comb, az étolaj, a csirkemell, a 2,8%-os tehéntej árát vissza kell vinni a 2021. október 15-i szintre, és februártól ezen az áron lehet ezeket megvenni a boltokban.

Hasonló cikkünk:  Szexuális töltetű lett a mentőszolgálat videója az új munkaruháról
Hasonló cikkünk:  40 ezer, EU-n kívüli dolgozik a magyar építőiparban, főleg ukránok, szerbek, törökök

A 444 emlékeztet, hogy Orbán végül nagyon kikapott az MDF-es ellenfelétől és ez nyomot is hagyott a Fideszben. A bosszú az volt, hogy amikor szavazás volt, akkor az ügyeletes fideszes irányító a “nem” helyett azt kiabálta, hogy “Zacsek”.

A hírportál megjegyzi még, hogy “A jelek szerint kissé törékenyek azok a robosztus gazdasági eredmények, amellyekkel a Fidesz javította a jólélet Magyarországon az elmúlt 12 évben.” Ha néhány élelmiszer árát a néhány hónappal ezelőttire viteti vissza kormányhatározattal a választás előtt.

Szintén a 444 írja, hogy a krumpli nem szerepel a bejelentett hat élelmiszer között, de azt már egy ideje amúgy is ingyen osztogatják a kampányban.

Magyarország mégis hátra megy?

Azt már a KecsUP írta meg tegnap egy szösszenetben, hogy úgy tűnik Magyarország esetleg mégis hátra megy és nem előre. Hiszen ha élelmiszerek árát vissza kell címkézni a több hónappal ezelőtti szintre kormányzati utasításra, akkor ebből levonható ez a következtetés.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...