fbpx
4.1 C
Kecskemét
2022. január 19., szerda

FRISS HÍREK

Privátbankár: Átlagosan olcsóbb most a csirkemell, mint októberben

A Privátbankár, miután folyamatosan figyelemmel kíséri bizonyos élelmiszerek árát, hogy elkészítse saját árkosarának alakulásást az árak szempontjából hónapról hónapra, megnézte, hogy a kormány döntése milyen változást fog hozni a hat bejelentett (azóta már hét) közül ötre. A sertéscomb ugyanis nem szerepelt eddigi felmérésiekben, így arról nem készítettek kimutatást.

Valóban olcsóbb lesz tehát februárban a portál szerint (akkor az október 15-i állapotok lesznek a boltokban a kormánydöntés okán) a mostanihoz képest:

  • a kristálycukor 4%-kal
  • az étoljal 13%-kal
  • a tej 10%-kal
  • a liszt 26%-kal

A csirkemell árának 3%-kal kellene drágulnia

Mégpedig azért, mert a Privátbankár szerint a csirkemell 43 forinttal olcsóbb lett átlagosan januárra az októberi átlagárhoz képest. Tehát itt drágítania kellene a felmérésben szereplő üzletláncoknak, de ezt biztosan nem teszi lehetővé majd a rendelet – írja a Privátbankár.

A csirkefarhát is hatósági áras lett közben

A tegnapi hat élelmiszerből mára hét lett. Gulyás Gergely ugyanis a kormányinfón bejelentette, hogy a csirkefarhátra is érvényes az árstop.

Hasonló cikkünk:  Lapszemle: El nem készült kerékpárút átadása; Forraltbor horror áron; Kőgazdag cégek Borsodban

Magyarország hátra megy?

Miután a kormány bejelentette, hogy több hónappal ezelőtti árak lesznek érvényesek eredetileg hat élelmiszert tekintve, többen megírták, hogy Magyarország bizonyos tekintetben három hónapot hátra megy a kormányszlogennel ellentétben. Az elvekben pedig legalább 40 évet visszatáncolt a kormány a szocializmus idejére, amikor is még működött az árakat meghatározó Országos Anyag- és Árhivatal, amit éppen a rendszerváltással töröltek el szimbolikusan. Volt aki arról posztolt, hogy mindenre választ ad, ha a kormány 12 évnyi hatalom után, a választás előtt két és fél hónappal, az elképesztő sikerpropaganda ellenére úgy dönt, hogy néhány élelmiszer árát befagyasztja egy korábbi szinten.

Hasonló cikkünk:  Meghalt Kóbor János

Jakab: Orbán lényegében drágulást jelentett be

Jakab Péter, a Jobbik elnöke közben azt kommentelte Orbán Viktor bejelentése alá a Facebookon, hogy a miniszterelnök drágulást jelentett be, hiszen most -a sertéscombot kivéve- mindent olcsóbban meg tud venni, mint októberben.

Facebook/Orbán Viktor

 

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...