fbpx

FRISS HÍREK

Márki-Zay Kecskeméten: A Fidesz fizetőssé tenné az egészségügyet és migránsokat enged be

- Advertisement -

Márki-Zay Péter, az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje, ma Kecskeméten több száz ember előtt beszélt arról, hogy most milyen országban élünk, és milyen országot képzel el ő, az ellenzék élén. Mellette Bodrozsán Alexandra, Bács megye 2-es körzetének képviselőjelöltje és Szőkéné Kopping Rita, Bács megye 1-es körzetének jelöltje állt.

Hogy Bodrozsán Alexandra ma Márki-Zay Péter mellett állt, azzal úgy tudjuk, el is dőlt, hogy ő marad az ellenzék jelöltje. Információink szerint ez nem is volt különösebben kérdéses, ugyanakkor miután helyben Vancsura István, még momentumosként, azzal állt a nyilvánosság elé két hete, hogy jobban tenné Bodrozsán, ha visszalépne, muszáj kitérni röviden arra, hogy a mai közös fórum egyben azt is jelenti, hogy Bodrozsán Alexandrát megerősítették jelöltségében. Bár, információink szerint, volt próbálkozás a leváltására bizonyos szereplők részéről, ez kudarcot vallott. Úgy tudjuk, hogy Kecskemétre látogatása előtt, maga Márki-Zay Péter erősítette meg Bodrozsán Alexandra jelöltségét, akivel megbeszélték az elmúlt hetek kecskeméti történéseit.

Tehát Márki-Zay Péter fél órás beszédjének lényegét foglaljuk össze. Nem tesszük mindig hozzá, hogy mondta Márki-Zay Péter, mert amit írunk alább pontokban, azt mindet ő mondta.

Multik és magyar kis és közepes vállalkozások

Magyarország adja az unióban a legtöbb támogatást a multiknak. Ha a felét elvennénk és a magyar kis és közepes vállalkozásoknak adnánk, akkor ők is nagy összeghez jutnának, és még mindig Magyarország adná a legtöbbet a multiknak. Ez azért is fontos, mert a kis és közepes vállalkozások több embert foglalkoztatnak, mint a multik.

A Fidesz fizetőssé akarja tenni az egészségügyet

Az akarja fizetőssé tenni az egészségügyet, akinek magánegészségügyi cégeik, erre való ingatlanjaik vannak. Az ellenzéknek nincsenek. De van ilyen a fideszessé vált Kóka Jánosnak, Csányi Sándornak, Tiborcz Istvánnak, Mészáros Lőrincnek. A Fidesz annyira tönkretette az egészségügyet, hogy már nem is a papíron ezért felelős Kásler Miklós, hanem a belügyminiszter hatáskörébe utalta Orbán Viktor. Pintér Sándor megrendelt egy tanulmányt az egészségügy átalakításáról egy olyan cégtől, amelynek munkássága nyomán Szlovákiában már privatizálták az egészségügyet. Az eddig ellopott iparágakat követné az egészségügy, ha kormányon maradna a Fidesz.

A Fidesz sokszorosan végrehajtotta a Soros-tervet

Orbán Viktor az elmúlt években 40-50 ezer migráns engedett be az országba évente. Az úgynevezett Soros-terv alapján 10 ezer migránst kellett volna befogadnia az országnak, Orbán ennél négyszer-ötször többet engedett be. Az ellenzék győzelme után ezeket a migránsokat át kell világítani, a köztük lévő bizonyítottan terroristákat és a körözés alatt álló bűnözőket kiutasítjuk. Minden bűnözőt ki kell utasítani, mert éppen elég bűnöző van az országban, nem kell még importálni őket.

A médiáról

Sok megtévesztett ember van az országban, mert a nyilvánosság 80-90%-át a Fidesz ellenőrzi. Az emúlt 12 évben egy olyan propaganda gépezetet, egy olyan hazugság gyárat épített fel a Fidesz, amely napi szinten ontja a valótlanságokat.

A Covidról – a Fidesz nem törődik az életünkkel, csak a lopással

Tavaly Magyarországon hatlak meg lakosságarányosan a legtöbben a Covidban. Azért, mert például Sinopharm vakcinával oltottak 60 évnél idősebbeket. Már egy nagol nyelvű kutatásban magyar tudósok is elismerték, hogy nem annyira hatásos mindenkinél ez az oltás, és Müller Cecília és Kásler Miklós is angol nyelven írt arról, hogy a kínaiak még csak nem is tesztelték 60 éven felülieken. Akkor miért adták be nálunk 60 év felettieknek? Amikor már tanulmány bizonyítja, hogy a 60 év felettiek 25%-át, a 80 év felettiek 50%-át egyáltalán nem védi a kínai vakcina. Akkor miért adták be? Mert a Fidesz nem törődik velünk, az életünkkel, csak a lopással törődik. Kétszer annyit fizettünk ezért az oltásért, mint Szenegál. Hogy bíznának a magyarok az oltásban, ha ilyen kormányuk van? Ajánljuk a védőoltást, de nem tesszük kötelezővé.

Hasonló cikkünk:  Tesztelik Kecskeméten a brazil katonai szállító repülőgépet, amelyből kettőt vásárol a honvédség

A csirke far-hátról és a hatósági árakról

Áprilisban két ország közül választunk. Az egyik, ahol befagyasztják a csirke far-hát árát, és még néhány élelmiszer árának befagyasztásával akarják megállítani az inflációt. Aki nem ostoba, az tudja és látja, hogy a kereskedők már most limitálják a mennyiséget. Ebből lesz az, amit a szocializmusban hiánynak hívtunk. Nem ostobák a kereskedők sem. Amit itt veszítenek, ráteszik a többi termékre. Az inflációt nem fogja csökkenteni ez a lépés, de kiplakátoltatják a boltosokkal a kormány dicséretét. A másik ország, amelyben az ellenzék hisz, ott nem kötelezővé tétellel, nem hatósági árakkal, nem lopással, hanem tisztességes versennyel, sajtószabadsággal, becsülettel, szeretettel kiállíunk minden kisebbség mellett. Minden magyar mellett. Olyan országot akarunk, ahonnan 830 ezer ember nem elmenekül, hanem ahová érdemes visszajönni.

Ma nem az számít, hogy ki jobb- és ki baloldali

Büszkén állok hétgyermekes, keresztény, jobboldali emberként baloldali, liberális jelöltek mellett. Mert ma nem az számít, ki mit gondol erről. Hogy ki keresztény és ki ateista. Hogy kis zsidó és ki cigány. Ma az számít, hogy minden tisztességes magyarnak össze kell fognia, hogy az országnak jövője legyen. Hogy ne néptelenedjen el. Hogy elinduljunk végre fölfelé. Ha Orbán marad, a magyarok mennek. Ha Orbán megy, a magyarok visszajönnek.

Aberrált népszavazás

A pedofil nagykövetet hazamenekítették és elengedték, miután kifizette a büntetését. Hogy lesznek a mi gyerekeink biztonságban? Gyermekédelmi törvénynek nevezik és erről egy aberrált népszavazást tartanak. Mintha bárki át akarna műteni a szülők engedélye nélkül óvodás gyerekeket. Azt gondolják ez a kérdés ebben az országban? Nem ez a kérdés. Például az a kérdés, hogy az infláció a nyugdíjak vásárlóerejének a 13%-át elvitte. Az a kérdés, hogy miért csak 12 év után, a választás előtt adják oda a 13. havi nyugdíjat? Hogy a nemzeti összjövedelem 8%-át most hirtelen szétosztják a választás előtt, vajon miért? Mert félnek, hogy bukni fognak.

Mekkora az ellenzéki győzelem esélye?

Soha akkora esély nem volt Orbán Viktor leváltására, mint korábban. Ezért osztogatnak. Mert félnek. Vitázni is. Arról szólnak a hírek, hogy szerintem 40% az ellenzék esélye. Ezt nem én mondtam, hanem egy elemző. Én összesen három választáson indultam, mindet megynertem. Soha nekem 40%-os esélyt nem adott senki. És végül mindhárom választást 57%-kal nyertem meg. Kettőt a Fidesz ellen. Reménytelen helyzetben, 0% esély mellett végül háromszor is 57%-kal nyertünk. Most is simán meg tudjuk csinálni az 57%-ot.

Márki-Zay Péter beszédjének nagyobb részét alább meghallgathatja:

 

 

 

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...