fbpx
18.1 C
Kecskemét
2022. május 17., kedd

FRISS HÍREK

Romániai magyarokat keresnek kampányolni Kecskemétre, fizetéssel és teljes ellátással

“Jön a vakáció és vele együtt egy jó pénz kereseti lehetőség, pont egyetemistához illő. A magyarországi választás előtti kampány időszakban szükség van az emberekre akik aláírásokat gyűjtenek egy stand mellett vagy házról házra egy helyi képviselővel” – így kezdődik (az eredeti helyesírással) az a felhívás, amely erdélyi, romániai és partiumi magyar egyetemisták között terjed, és Kecskemétre szervez aláírásgyűjtőket.”

A Magyar Naracs cikke emlékeztet: mától indult az országgyűlési választás kampánya, mostantól lehet gyűjteni a jelölteknek az aláírásokat. Az lehet rajta a választási íven, akinek 500 darab érvényes ajánlást sikerül összegyűjteni.

De vajon melyik pártnak fognak segíteni?

Erről a következőket írja a lap:

“A toborzó a zárt Facebook-csoportban azonban – valószínűleg jó okkal – nem kötötte a lehetséges kampányaktivisták orrára, hogy kinek/kiknek fognak gyűjteni támogató aláírásokat, de könnyen lehet, hogy a Fidesz-KDNP aspiránsainak, és az sem kizárt, hogy a zavarórepülésben részt vevő kamupártok jelöltjeinek. 

Az erdélyi aktivisták bevonására azért lehet szükség, mert sok egyéni körzetben hihetetlenül kiélezett küzdelem várható, ahol minden voks számítani fog, így a Fidesz-KDNP-vel szemben indulók megosztása eminens érdeke lehet a kormánypártoknak. Ám az sem kizárt, hogy az anyagiakkal jól ellátott Gatyán-féle Megoldás Mozgalomnak (MeMo) vagy – láthatóan pénzügyi forrásokban nem szerénykedő – Mi Hazánknak kell gyűjteniük aláírásokat.

Több megkérdezett szakember szerint viszont ez az akció nagyon úgy fest, mintha Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója keze nyomát viselné magán, és a Kubatov-listák újbóli frissítéséről is szó lehet. Kecskeméten ráadásul szükség is lehet a Fidesz pozícióinak megerősítésére.”

Mennyi az annyi?

A Magyar Narancs úgy számol, hogy amennyiben egy hétre csupán tíz egyetemista jön kampányolni Kecskemétre, és nekik adnak fizetést, szállást és ellátást, akkor ez legalább másfél millió forint. A lap megemlíti, hogy tudomása szerint más városba is keresnek ugyanilyen csapatokat. “Az elhelyezés új építésű, 2 szobás lakásokban lesz, amelyhez konyha és fürdőszoba tartozik. Egy szobában egy, de maximum két embert helyeznek el. Napi háromszori étkezésre kapnak pénzt, amit maguknak kell megoldani, amihez napi 8 órai „kevés munkát” ajánlanak. Az étkezési pénz mellé mindenki minden napra kap még 10 ezer forintot.”

 

Hasonló cikkünk:  "Kormányváltó utcafórumot" tart Kecskeméten az ellenzék

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...