fbpx
11.8 C
Kecskemét
2024. február 26., hétfő

FRISS HÍREK

Újabb legalább 500 ezer forintot költött az ellenzék lejáratására az önkormányzati sajtó

- Advertisement -

Február elején összesítettük az önkormányzati sajtó januári Facebook hirdetéseit, miután gyanúsan egyoldalúan történtek itt a hirdetések. Akkor megírtuk, hogy amíg korábban nem volt jellemző a Hiros.hu Facebook oldalán a politkai cikkek hirdetése (az árstop volt a rendszer szerint az egyetlen), addig januárban 9 darab olyan cikket is közpénzből terjesztettek minél nagyobb tömegek felé, amelyek egyrészt Bodrozsán Alexandra képviselöltjelöltet (a fideszes Szeberényi Gyula Tamás riválisát a Bács megyei 2-es körzetben), másrészt az egész ellenzéket igyekeznek negatív színben feltüntetni. Így ilyen környezetben helyezték el Szőkéné Kopping Ritát is, a Bács megyei 1-es körzet ellenzéki indulóját, Salacz László fideszes jelölt kihívóját.

Szégyentelen kampányüzemmódban az önkormányzati sajtó

Akkor megírtuk, hogy két hét alatt legalább 500 ezer forintot szánt mindenki adóforintjaiból a fideszes önkormányzat sajtója az ellenzék lejáratására.

Most, néhány nap alatt, februárban, újabb legalább 500 ezer forintot költöttek el három cikkre, amelyekben már Márki-Zay Péter ellenzéki miniszeterelnök-jelöltet is negatív környezetben helyezték el.

Így három hét alatt minimum 1 millió forintot költött el az önkormányzati sajtó az ellenzéket lejárató cikkeik reklámozására.

A fentebb linkelt cikkben benne van az akkori meghirdetett kilenc cikk, most megmutatjuk az újabb hármat (kattintásra nagyobb méretben olvasható)

Hasonló cikkünk:  Vizsgálóbizottságot állítana fel az ellenzék a rosszul megvilágított zebrák miatt
Facebook/Hiros.hu hirdetéstár (képkivágás(

Sokat elárul, hogy az önkormányzati sajtó, az újabb ellenzéket gyalázó cikkek mellett, saját nyereményjátékát is meghirdette, de arra ugyanekkor 3 ezer forintot költött el.

Megírtuk azt is korábban, hogy már azzal is kilóg a lóláb, hogy az ellenzékről hirtelen lejárató cikkek hada született, míg a fideszes politikusokat kizárólag pozitív környezetben helyezik el. De azzal az egész ló kilóg, hogy ezeket a cikkeket még százezrek elé igyekeznek eljuttatni közpénz százezrekből.

Idézünk cikkünkből, amelyben arról írtunk, hogy Bodrozsán Alexandra ellen közpénzből kampányol az önkormányzati sajtó.

A működésüket szabályozó kitételeket semmibe veszik

„Bár a saját működésüket szabályozó dokumentumok szerint pártatlanul, tárgyilagosan és a kisebbségi véleményeket is bemutatva kell szerkeszteniük a híreket, ez a valóságban nincs így. De, hogy mik is ezek a kikötések, mutatjuk:

 • A médiaszolgáltatásban közzétett műsorszámok összessége illetőleg ezek
  bármely tartalom vagy műfaj szerinti csoportja nem állhat párt, vagy politikai
  mozgalom, illetve ezek nézeteinek szolgálatában.
 • A közérdeklődésre számot tartó hazai és külföldi eseményekről, vitatott
  kérdésekről a tájékoztatásnak sokoldalúnak, tényszerűnek, időszerűnek,
  tárgyilagosnak és kiegyensúlyozottnak kell lennie.
 • A szerkesztésben érvényesülnie kell a nézetek, vélemények sokféleségének,
  beleértve a kisebbségi álláspontot is.”

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...