fbpx
2.2 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

A héten több kecskeméti iskolában folytatódott a polgári engedetlenségi mozgalom

- Advertisement -

A pedagógus polgári engedetlenségi mozgalom február 14-én hétfőn kezdődött, miután az előtte levő pénteken a kormány kiadott egy rendeletet, ami a pedagógusok szerint gyakorlatilag ellehetetleníti a sztrájk jogot. A kabinet ugyanis megköveteli, hogy az iskolák és óvodák reggeltől délutánig biztosítsanak gyermekfelügyeletet a sztrájk alatt is, tehát a munkabeszüntetés alatt is dolgozniuk kellene a tanároknak.

A polgári engedetlenségi akció jelen esetben azt jelenti, hogy a munkavállalók nem veszik fel a munkát, nem folytatnak oktatási tevékenységet. A figyelemfelkeltő akcióban való részvételről nem tantestületként, hanem egyénenként, jogtudatos állampolgárként döntenek a résztvevők, és kijelentik, hogy a következményeit vállalják az akciónak.

A szabad sztrájk jog gyakorlását azért követelik a pedagógusok, mert a január végi figyelmeztető sztrájk után, mivel a kabinettel nem sikerült hónapok óta megegyezni, március 16-tól határozatlan idejű munkabeszüntést tartanak.

Az országos mozgalomhoz több kecskeméti iskolából csatlakoztak és vállaltak szolidaritást

Legutóbb március 8-án és 9-én

Hasonló cikkünk:  Nagyon úgy tűnik, hogy idén is elmarad a repülőnap

Az Arany tanárai a nyilatkozatukban ezt írták:

„Kötelességünknek érezzük, hogy kiállásunkkal felhívjuk a figyelmet az alaptörvénybe foglalt jogainkra, valamint az oktatás kiemelt fontosságára.”

Február közepe óta a sztrájk jog szabad gyakorlását követelték a következő kecskeméti intézményekben:

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...