fbpx

FRISS HÍREK

A héten több kecskeméti iskolában folytatódott a polgári engedetlenségi mozgalom

- Advertisement -

A pedagógus polgári engedetlenségi mozgalom február 14-én hétfőn kezdődött, miután az előtte levő pénteken a kormány kiadott egy rendeletet, ami a pedagógusok szerint gyakorlatilag ellehetetleníti a sztrájk jogot. A kabinet ugyanis megköveteli, hogy az iskolák és óvodák reggeltől délutánig biztosítsanak gyermekfelügyeletet a sztrájk alatt is, tehát a munkabeszüntetés alatt is dolgozniuk kellene a tanároknak.

A polgári engedetlenségi akció jelen esetben azt jelenti, hogy a munkavállalók nem veszik fel a munkát, nem folytatnak oktatási tevékenységet. A figyelemfelkeltő akcióban való részvételről nem tantestületként, hanem egyénenként, jogtudatos állampolgárként döntenek a résztvevők, és kijelentik, hogy a következményeit vállalják az akciónak.

A szabad sztrájk jog gyakorlását azért követelik a pedagógusok, mert a január végi figyelmeztető sztrájk után, mivel a kabinettel nem sikerült hónapok óta megegyezni, március 16-tól határozatlan idejű munkabeszüntést tartanak.

Az országos mozgalomhoz több kecskeméti iskolából csatlakoztak és vállaltak szolidaritást

Legutóbb március 8-án és 9-én

Hasonló cikkünk:  Tegyünk együtt a gyermekekért! – Drámai helyzetben a gyermekvédelem

Az Arany tanárai a nyilatkozatukban ezt írták:

„Kötelességünknek érezzük, hogy kiállásunkkal felhívjuk a figyelmet az alaptörvénybe foglalt jogainkra, valamint az oktatás kiemelt fontosságára.”

Február közepe óta a sztrájk jog szabad gyakorlását követelték a következő kecskeméti intézményekben:

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...