fbpx
10.3 C
Kecskemét
2024. április 23., kedd

FRISS HÍREK

Egy kecskeméti óvoda is csatlakozott a polgári engedetlenségi mozgalomhoz – frissítés

- Advertisement -

Egyre több állami és egyházi iskola, ma pedig egy óvoda is csatlakozott Kecskeméten a pedagógusok polgári engedetlenségi akciósorozatához.

Múlt héten hétfőn a Katona József, a Bolyai János és a Bányai Júlia Gimnázium tanárai nem vették fel a munkát, és követelték jogaik szabad gyakorlását. Tegnap a kecskeméti Piarista Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda 20 pedagógusa és 22 tanára, továbbá a Kecskeméti SZC Kandó Kálmán Technikum 39 oktatója tették ugyanezt a sztrájk joguk szabad gyakorlása érdekében. A mai napon pedig a Corvina Óvodák Ceglédi úti óvodájában csatlakoztak a polgári engedetlenségi megmozduláshoz.

Frissítés [03.02. 17:40]: a Ceglédi úti óvoda dolgozói jelezték, hogy nem csatlakoztak, hanem szolidaritást vállaltak a pedagógusok polgári engedetlenségével.

Sztrájk jogot követelnek a kecskeméti Kandó Iskola oktatói – 2022. február 28.

Miért?

A január végi tanársztrájkot azután tartották meg a pedagógusok, hogy elsőfokon jogszerűnek mondta azt ki a bíróság. Az oktatási kormányzat azt mondta, hogy amíg nincs jogerős döntés (az EMMI fellebbezett), addig törvénytelen a sztrájk. Megtartották, majd másodfokon azt mondta a bíróság, hogy jogszerűtlen volt az akció. A pedagógusok felülvizsgálati kérelemmel a Kúriához fordultak, a kormány pedig rendeletben szabályozta a pedagógusok sztrájkját. Amit úgy vettek az érintettek, hogy csak úgy sztrájkolhatnak, ha  közben dolgoznak.

Hasonló cikkünk:  Szakképzési intézményekért is bejelentkeztek egyetemi-alapítványi és egyházi fenntartók

Röviden: a hetek óta tartó polgári engedetlenségi akciósorozat a pedagógusok szakmai kilátástalan helyzete, valamint a kormány sztrájkjogot korlátozó intézkedései miatt indultak.

A kecskeméti Katona Gimnázium tanárai a nyilatkozatukban ezt írták:

“A rendelet a valódi érdekérvényesítésre alkalmatlanná teszi az esetleges pedagógussztrájkot, melynek célja az, hogy jól felkészült, motivált, anyagilag elismert pedagógusok a szabad szellemiség jegyében, szabad tankönyvválasztás mellett, modern, piacképes tudást adhassanak át korszerű körülmények között gyermekeinknek, a jövő nemzedékének.”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...