fbpx
13.5 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Hatodik napja sztrájkolnak a kecskeméti Arany János Iskola pedagógusai

- Advertisement -

A héten tovább zajlik a március 16-tól meghirdetett, határozatlan idejű pedagógussztrájk. A kecskeméti Arany János Általános Iskola 18 pedagógusa hatodik napja nem veszi fel a munkát, akik a bérek rendezéséért és a munkaterhek csökkentéséért sztrájkolnak, miután a kormány több hónapos tárgyalás után sem adott érdemi választ és javaslatot a szakszervezetek követeléseire. Azt írják, hogy:

„Tanítani akarunk, de nem mindegy, hogyan!”

A március 16-án kezdődött tanársztrájkhoz a múlt héten több kecskeméti intézményből is csatlakoztak: a Bányai Júlia és a Bolyai János Gimnázium, a Bács-Kiskun Megyei Pedagógia Szakszolgálat több munkatársa, a Kecskeméti Béke Általános Iskola pedagógusai és dolgozói, a Kecskeméti Vásárhelyi Pál, illetve a Kecskeméti Corvin Mátyás iskolák.

A két pedagógus szakszervezet tárgyalna a kormánnyal, mára is terveztek egyet, de Kisfaludy László köznevelésért felelős helyettes államtitkár annyit közölt, hogy szerinte a következő sztrájktárgyalásra a választások utánra érdemes sort keríteni, miután felállt az új kormány.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...