Rendkívüli ülést tart az Országgyűlés az ukrán helyzet miatt

Ellenzéki kérésre, hogy hívjanak össze egy rendkívüli országgyűlési ülést, Kövér László házelnök  „megtalálta” a legalkalmasabb időpontot, azaz a csütörtök este nyolc órát jelölte meg.
Az ellenzék közösen kezdeményezett javaslata, hogy az ukrán háborúról tárgyaljanak, valamint egy határozati javaslat elfogadását tűzték ki célul.  Az azonnali.hu azt írja, hogy többek között a következő pontokat fogadtatnák el:
  • Az Országgyűlés felszólítja Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy határolódjon el az orosz katonai beavatkozástól, illetve azonnal és határozottan ítélje el az orosz agressziót.
  • Az Országgyűlés felszólítja a kormányt, hogy fejezze ki szolidaritását Ukrajnával, az ukrán néppel, mondja ki világosan, hogy Ukrajna határai sérthetetlenek.
  • Az Országgyűlés felszólítja a kormányt, hogy maradéktalanul hajtsa végre a NATO és az Európai Unió Magyarország részvételével meghozott döntéseit a putyini Oroszország katonai agressziójával kapcsolatban.
  • Az Országgyűlés követeli a Paks2 beruházás engedélyezési eljárásának azonnali felfüggesztését, illetve az orosz érdekeket kiszolgáló Nemzetközi Beruházási Bank azonnali kiutasítását Magyarországról.
  • Az Országgyűlés felszólítja a kormányt, hogy fogadja be az esetlegesen határaira érkező kárpátaljai magyarokat és minden más ukrajnai menekültet. Érkezésükre, ellátásukra haladéktalanul fel kell készülni.
Hasonló cikkünk:  Egyházak és egyetemi alapítványok sorra jelentik be igényeiket állami iskolákra