fbpx
4.5 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Csalódott a választás eredménye miatt? A KecsUP közösséget ajánl

- Advertisement -

Normális esetben, egészséges viszonyok között csak arról lenne szó egy választáson, hogy egyik vagy másik, de amúgy elfogadható politikát folytató párt győz. Egy szerkesztőségnek ezzel semmi dolga nem lenne. Megírja az eredményt, elfogadja, megy tovább az élet. A KecsUP véleménye azonban az, hogy ami ma Magyarországon zajlik, az se nem normális, se nem egészséges a politikai közegben. Úgy érezzük dolgunk van. Ráadásul közvetlenül is érezzük, hogy Magyarországon ma nincs sajtószabadság, és sajtóként ezért nem tudunk azonosulni olyan politikával és olyan pártokkal, amelyek aláásák a jogállamot, korlátozzák a sajtó működését, és a sajtón keresztül manipulálják a közvéleményt. Legyen az bármelyik párt.

Sajtóként nem tudjuk támogatni azt a politikát, amely nem segíti a sajtó működését, sokkal inkább korlátozza azt

A KecsUP kitart a véleménye mellett, hogy a jelenleg is győzelmet arató politikai kurzus pont olyan és úgy működik, amellyel nem tudunk azonosulni. Ezért is voltunk eddig is kritikus sajtó. Maradunk is az. Nem tudjuk elfogadni, hogy a Fidesz-KDNP uralkodása alatt olyan köznek hazudott média működik, amelyben a választás előtt, tíz percre juthat be ellenzéki politikus és vélemény. Különben meg a kormány szekerét toló anyagok mennek 0-24 órában, és ezeknek rövidített változatai még népszerű sportközvetítések szüneteiben is, komolyzenét sugárzó rádióban, népszerű slágerzenéket játszó adón. Mi is beszámoltunk azokról a történésekről, amelyek azt mutatják, hogy irányított hírszerkesztés zajlik a mindenki adóforintjaiból működő, propagandagépezetté züllesztett sajtóban. Szerintünk nagyon nincs rendben, hogy helyi szinten, a szintén közpénzből működő önkormányzati sajtó is a regnáló hatalom kénye és kedve szerint működik. Amely milliókat költ az ellenzéki politikusokat lejárató anyagokra, miközben szintén csupán választás előtt hívják őket a stúdióba. Ahol amúgy kizárólag a várost irányító hatalom szereplőinek adatik lehetőség megnyilvánulni a politikai szereplők közül. Sajtóként ez elfogadhatatlan, ezért ez ellen mindig is küzdenki fogunk a magunk eszközeivel.

Beszélhetünk persze arról is, hogy szerkesztőségünk szerint a józan ésszel megy szembe a folytonos brüsszelezés. Véleményünk szerint nonszensz, hogy a magyar miniszterelnök Putyint barátjának, az általa megtámadott Ukrajna elnökét ellenfelének tekinti. Botrányosnak hisszük, hogy miközben senki nem beszél Orbán Viktoron és több fideszes potentáton kívül gyermekek nemváltoztató műtéteiről, népszavazással tudják felhergelni a közvéleményt, mintha ez egy valós probléma lenne. Az éjszaka benyújtott javaslatokból másnapra törvénnyé váló jogszabályok szerintünk nem azt mutatják, hogy az érintettekkel széles egyeztetés zajlik bizonyos területeken, sokkal inkább a van erőnk hozzá ezért megcsináljuk hozzáállást mutatja. Az alaptörvény többszöri változtatása a szerint, hogy éppen ez szükséges egy-egy új törvény bevezetése miatt, számunkra nem azt mutatja, hogy a jogállam tökéletesen működik hazánkban. Ahol meg lehet bélyegezni melegeket, ahol beleírják az alaptörvnybe, hogy anya az nő, apa az férfi, ahol a kereszténységre hivatkozva lehet megtölteni mondatokat az ország működését alapjában meghatározó dokumentumban, ott szerintünk nem jó irányba mennek a dolgok. Ezért felvállaljuk, hogy a sokszorosan újrázó politikai csoport tevékenyége nem váltotta ki szerkesztőségünk szimpátiáját, értékrendünkkel nem egyezik, ezért továbbra is kritikus szemmel figyeljük a kormányzat és az önkormányzat tevékenységét.

Hasonló cikkünk:  Túladna a város a Gizella téri ingatlanon és még keresi gazdáját a bezárt Csongrádi úti óvoda

A KecsUP marad

Nem lesz könnyű. Eddig sem volt az. Mert amit a KecsUP tesz -több hasonló lappal együtt- azt a köznyelv akár úgy is mondhatja, hogy széllel szemben vizelünk. De nem az idegesít minket, ha a nadrágunk szára nedves lesz. Az már sokkal inkább, hogy sajtóként a tájékoztatást nem tehetjük meg teljes mértékben, miután elzárják előlünk az információs csapokat. És ez megint csak a Fidesz-KDNP érához kötődik. Nem kapunk meghívókat, nem kapunk információkat, kormánypárti képviselők nem nyilatkoznak nekünk, vagyis sokkal inkább rajtunk keresztül az itt élő embereknek, akik kíváncsiak arra, amire mi is.

Közösséget kínálunk 15 ezer követőnknek

Itt vagyunk. Maradunk. A választás eredménye nem befolyásolja működésünket. Továbbra is számíthat ránk az olvasó. Amit tudunk megteszünk. Megírjuk azt, amit más nem akar vagy nem írhat meg. Ez az alapelvünk a 2019. március 28-i megszületésünk óta, és ehhez tartjuk magunkat. Egy közösség vagyunk, hűséges olvasókkal és folyamatosan hozzánk csatlakozó újabb követőkkel. Már 15 ezren vagyunk a Facebookon ebben a csapatban. Szép szám. Felelősséget érzünk olvasóink felé. Tudjuk, hogy várják tőlünk, hogy megmutassuk az érem másik oldalát, az elhallgatott információkat. Ezen leszünk továbbra is. Tudjuk, hogy nagyon sokan az országban csalódottak a tegnapi választás eredménye okán. Nekik ajánlunk közösséget. Azoknak, akik hozzánk hasonlóan elfogadhatatlannak tartják, ahogy ez a politikai kurzus intézi az ország dolgait. Olvassa a KecsUP-ot továbbra is, kommentekben pedig mondja el véleményét.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...