fbpx
25.5 C
Kecskemét
2022. május 16., hétfő

FRISS HÍREK

Hivatali vesztegetés miatt kirúgták a helyettes államtitkárt, utódja azóta vádlott-társa lett

Súlyos blamázst követtek el a kormányzatban alig több mint egy évvel ezelőtt. Amikor 2020 decemberében bilincsben vitték el Nagy János földügyekért felelős helyettes államtitkárt hivatali vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt, utódjául azt az osztályvezetőt nevezték ki, aki – mint később kiderült – Nagy tettestársa lehetett.

Egy nappal azután, hogy Nagy Jánosra lecsaptak a rendőrök, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, hogy Magyarországon zéró tolerancia van a korrupcióval szemben. Ezek után két héttel később Nagy István agrárminiszter javaslatára Orbán Viktor miniszterelnök Gyüre Anitát bízta meg a helyettes államtitkári feladatokkal, aki az ügyészség szerint Nagy bűntársa volt egy ügyben. Gyüre érintettségéről hamarosan a minisztériumban is értesülhettek, mert csak két hónapig volt a posztján. Tavaly február 12-én jött ugyanis az újabb miniszterelnöki határozat a Magyar Közlönyben, ezúttal a felmentéséről. Arról, hogy miért bocsátották el posztjáról, nem jelent meg indoklás.

Hasonló cikkünk:  Kecskeméten is készülnek az AMG egyedi ünnepi autói

Most már tudni lehet, hogy Gyüre Anita ellen is büntetőeljárás folyik: tavaly júniusban emeltek vádat az ügyben, a múlt héten pedig már a Fővárosi Törvényszék előtt volt jelenése harmadrendű vádlottként Nagy Jánossal együtt, mivel megtartották az előkészítő tárgyalást. A bűncselekmény idején Gyüre Nagy János közvetlen irányítása alatt osztályvezetőként dolgozott a tárcánál. Egy vállalkozóval összejátszva trükközhettek egy tanulmányírással: abban állapodtak meg, hogy valódi verseny nélkül, a Nagy János által meghatározott nyertes cég helyett az osztályvezető írta volna meg a tanulmányt, a vállalkozónak kifizetett tízmillió forinton pedig hárman megosztoztak volna, de végül visszavonták a pályázatot. Az ügyészség Gyüre Anitát hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettével vádolja, amit Nagy János társtetteseként követett el.

Hasonló cikkünk:  Nem jön Trump az Isten, haza, család konferenciára

Bővebben a 24.hu írt az esetről.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...