fbpx
3.8 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Időközi választás lesz Kecskeméten Szeberényi győzelme miatt

- Advertisement -

Szeberényi Gyula Tamás vasárnapi győzelme az országgyűlési választáson az önkormányzat közgyűlésére is kihatással van. 2014 óta ugyanis nem lehet valaki parlamenti képviselő és önkormányzati képviselő is egyben, az egyikről le kell mondania. A szabály az, hogy amint hivatalosan is Bács megye 2-es választókörzetének képviselője lesz Szeberényi Gyula Tamás, egy hónapon belül választania kell, melyik tisztséget tartja meg. Nyilvánvalóan az országgyűlést választja majd, különben minek csinálta volna végig a kampányt. Vagyis meg fog üresedni egy képviselői szék Kecskeméten, és egy alpolgármesteri is, mivel Szeberényi abban is ült.

Miután a 9. választókerület megválasztott egyéni képviselője a vasárnapi győztes Szeberényi, ezért ebben a körzetben új választást fognak tartani. Más lenne a helyzet, ha listás képviselő lett volna, mert akkor pártja jelölhetett volna helyére valakit választás nélkül. Szóval minden bizonnyal valamikor ősszel újra a szavazófülkékhez vonulnak a kecskemétiek, de csak a 9. választókerületben. Hogy itt kiket indítanak a kormánypártok és kit az ellenzék, egyelőre nem tudni.

Hasonló cikkünk:  Így indult a tavaszi szünet: a miniszterelnök beírt a gyerekek ellenőrzőjébe - szavazással

Mi lesz az alpolgármesteri székkel?

Bár Kecskeméten így is több alpolgármester van, mint a fővárosi önkormányzatnál főpolgármester-helyettes, ez még nem zárja ki, hogy pótolják a kieső Szeberényi Gyula Tamást és újra öt alpolgármestere legyen a városnak. Miután ő belsős, főállású alpolgármester volt, könnyen lehet, hogy valakit a Fidesz-KDNP frakcióból ültetnek a helyére.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...