fbpx
7.8 C
Kecskemét
2024. március 1., péntek

FRISS HÍREK

Megszavazták a német képviselők, hogy nehézfegyvereket küldjenek Ukrajnába

- Advertisement -

586 képviselő támogatta a német törvényhozás alsóházában, hogy „nehézfegyvereket és komplex fegyverrendszereket” szállítsanak Ukrajnába. 100-an nem szavazták meg a javaslatot.

Ez jelentős változás Németország politikájában, a kormány ugyanis heteken át ellenezte a nehézfegyverek szállítását. Múlt kedden Joe Biden amerikai elnök is győzködte Scholz kancellárt, aki megbeszélésük után azt mondta, a német hadseregnek nincs nélkülözhetetlen fegyvere. A Spiegelnek szintén azt nyilatkozta, küldtek már védekezésre alkalmas fegyvereket, kimerültek a készleteik, és különben is, a keleti országoknak vannak régi szovjet típusú fegyvereik, amiket kiképzés nélkül is képes használni az ukrán hadsereg.

A Deutsche Welle cikke szerint ezután a nehézfegyverek mellett légvédelmi rendszereket és páncélozott járműveket is küldenek Ukrajnába, a NATO keleti tagállamaiba pedig szintén visznek bizonyos nehézfegyvereket és katonákat. A fegyverszállításról szóló javaslatot az ellenzéki CDU nyújtotta be, és a szöveg szerint folytatni kell a segítségnyújtást, amikor csak lehetséges.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Sztrájkbizottság alakult a kecskeméti Mercedes-gyárban

A lassan fél éve folyó bértárgyalások során nem közeledtek eléggé az álláspontok - közölte a Vasas Szakszervezeti Szövetség. Ezért...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...