fbpx

FRISS HÍREK

Eldőlt: megszűnik a Pesti TV

- Advertisement -

Hivatalosan is megerősítették, hogy megszűnik a Pesti TV. Már május végén leállnak a friss műsorok gyártásával, és búcsúbuli is lesz.

Tovább folytatódik a hetek óta folyó költségracionalizálás a kormányközeli sajtóban, ennek részeként két hónap múlva megszűnik a Pesti TV – értesült a Media1.hu. A Media1 úgy tudja, már ki is mentek az első ezzel kapcsolatos hivatalos értesítő dokumentumok a Progress Média Hungary Kft.-től a műsorterjesztő vállalatokhoz.

A Media1 azt is megtudta hogy a Pesti TV 2022. július 10-én 24:00-kor sötétül el örökre, azaz fejezi be működését.

A Media1 telefonon utolérte Vaszily Miklóst, a Progress Média Hungary Kft. társtulajdonosát, akitől kérjük, erősítse meg vagy cáfolja az információt, de ő nem kívánta kommentálni az értesülést. A Media1 azonban egyéb forrásai révén így 100 százalékos bizonyossággal tudja állítani, hogy a Pesti TV megszűnik az említett időpontban.

A Pesti TV – melyet sokan Rogán Antal, a kormányzati propagandáért felelős miniszter „szerelemprojektjeként” emlegetnek, és Mészáros Lőrinc felcsúti nagyvállalkozó, Orbán Viktor barátjának pénzén jött létre – 2020 őszén kezdte meg a sugárzást.

A műsorokat Huth Gergely és a PestiSrácok nevű kormányközeli portál csapata készítette, akik egyébként időnként a tulajdonossal is szembekerültek.

Nagyon alacsony maradt a Pesti TV nézettsége, csak vitte a pénzt

A Pesti TV megszűnése közel sem derült égből villámcsapásként érkezik, ugyanis korábban Vaszily Miklós is csak startup projektként beszélt a tévécsatornáról egy interjúban. Ráadásul a Pesti TV nézettsége, ahogyan arról a Media1 beszámolt, nagyon elmaradt a várttól, miközben működtetése rendkívül költséges volt, és belső működési botrányok is kísérték, előfordult az is, hogy a munkatársak a fizetésüket is késve kapták meg a műsorokat alvállalkozóként gyártó Huth Gergelyék cégétől.

Hasonló cikkünk:  Magyar Pétert beidézte az Integritás Hatóság, együttműködés lett az eredménye

Tavaly a szerkesztőség először azt állította, hogy sérül a tévénél a sajtószabadság, de rövid időn belül tiltakozó közleményüket végül eltávolították. Amikor tavaly ősszel az ügy kapcsán a Media1 megkérdezte Vaszily Miklóst, megmarad-e a Pesti Tv, azt nyilatkozta nekünk, egy év múlva, a Pesti TV 2. születésnapja előtt fogják felülvizsgálni a csatorna helyzetét.

Ezt azonban a jelek szerint előrehozták, változott, és már a nyáron kikerül a televíziós csatorna a műsorterjesztő cégek kínálatából. Erről a Media1 információi szerint Kovács Gergely, a Progress Média Hungary Kft. ügyvezetője értesítette a kábelcégeket.

A mostani fejlemény érdekessége, hogy a Pesti TV épp akkor szűnik meg, amikor kormányközeli tulajdonba került a 4iG és ezen keresztül a DIGI, mely azonnal bevette kínálatába a Pesti TV-t.

A Pesti TV eközben épp „köszöni a töretlen bizalmat”

A Pesti TV / PestiSrácok honlapján egyébként közölték, hogy állítólag népszerűek a műsoraik, és ezt a Századvég adataival igyekeztek bizonygatni. (A tévés szakmában azonban a Nielsen Közönségmérés adatait tekintik hitelesnek, mivel ők mérőműszeres módszerrel figyelik a csatornák nézettségét.)

via media1.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...