fbpx

FRISS HÍREK

Fekete Gábor ismét farkast kiáltott, Király József a KSE sportmutyival reagált

- Advertisement -

Ugyan akadozva és nehezen, de sikerült felolvasnia dr. Fekete Gábornak, a kecskeméti Fidesz frakcióvezetőjének a napirend előtti felszólalását, amiben bemutatta Kecskemét új alpolgármesterét, dr. Sztachó-Pekáry Istvánt, illetve a székét elfoglaló új képviselőt, Szamler Lászlót. Nem ismeretlen a nevük a helyi politikában. Sztachó listáról jutott be 2019-ben a közgyűlésbe, előtte három cikluson át volt a Bethlenváros-Vacsiközi városrész egyéni képviselője, ami 2019 óta ellenzéki. Szeberényi Gyula Tamás volt alpolgármestert váltja, aki országgyűlési képviselővé válásával lemondott a kecskeméti alpolgármesteri posztról összeférhetetlenség miatt. A Fidesz Sztachó helyére listáról Szamlert nevezte meg, aki a 2019-es önkormányzati választáson már indult, de az ellenzéki jelölttel szemben alulmaradt a választáson. Szamler azóta elsősorban a Széchenyivárosban különböző zöldítő, szemétszedő akciókban tűnt fel.

Fekete, miközben a többoldalas nagybetűkkel megírt napirendjét oldalról oldalra olvasta, nem hagyta ki a ziccert, hogy beleszálljon az ellenzéki frakcióba. Az országgyűlési választást követő közgyűlésen is hasonlóan tett, békét hirdetve farkast kiáltott, megvádolva a helyi ellenzéket, hogy fegyvereket, katonákat küldenének Kecskemétről a háborúba.

A mostani közgyűlésen Fekete azt vetette oda az ellenzéki frakciónak, hogy Sztachó alpolgármester a város békés politikai életét lesz hivatott szolgálni az ellenzékre jellemző vitákkal, megosztó politikával szemben. És, hogy meg kell őrizni a közgyűlésben ehhez a fideszes többséget. (Itt a július 10-én tartandó időközi önkormányzati választásra utalt, ugyanis, ha nem nyerne a Fidesz, csak a polgármester szavazatával maradna meg a közgyűlési többsége a kormánypártiaknak.)

Fekete a felszólalását azzal zárta, hogy felszólította az ellenzéki frakció vezetőjét, adjon információt a tegnapi hírről. Ami arról szól, hogy dr. Vancsura István ügyvéd, volt adóhatásági dolgozó, aki egyúttal az ellenzéki frakció tagja és a Jogi és Ügyrendi Bizottság elnöke, otthonában és irodájában Készenléti Rendőrségi Nemzeti Nyomozó Főosztálya házkutatást tartott. A Fidesz közeli Hírösvény.hu hivatali vesztegetésről ír, míg más források szerint a jelenleg zajló pénzügyminisztériumi korrupciós botrányban tűnt fel a neve. (Ez az ügy május elején került napvilágra, amikor a Varga Mihály vezette Pénzügyminisztérium egyik tanácsosánál összesen 190 millió forint tisztázatlan eredetű pénz került elő. A KNYF több minisztériumi tisztviselőre csapott le egy hivatali vesztegetés és más bűncselekmények gyanúja miatt.)

Hasonló cikkünk:  Betegség miatt új jelöltje lett a Szövetségnek Hetényegyházán

Ellenzéki válasz

Király József, a Szövetség frakció vezetője Feketére úgy reagált Vancsura kapcsán, hogy neki sincs több információja a hírekben megjelentekhez képest és, hogy nincs köze az ellenzéki frakcióban betöltött önkormányzati munkájához, akit megillet az ártatlanság vélelme. Király ezután azt szögezte Feketének, hogy ellenben a kecskeméti Fidesz volt frakcióvezetője, Vörösmarty Attila másodrendű vádlottja a több mint 10 éve tartó KSE ügyben, ahol több százmillió forint eltűnése a tét.

Király ezután rátért a saját mondandójára. Elmondta, hogy a Szövetség megszavazza dr. Sztachó-Pekáry Istvánt alpolgármesternek és bízik abban, hogy Szamler Lászlóval együtt tudják fejleszteni a Széchenyivárost. Ezután felsorolta azokat az elmúlt években történt beruházásokat vagy még meg nem valósult építkezéseket, amikben az önkormányzatnak ki kellett volna kérni a helyi lakosok és civil szervezetek véleményét. Ide tartozik például a Bajza utcába tervezett bölcsőde, a Dobó körútra kigondolt parkolóház és bevásárlóközpont, vagy a sokadszorra újratervezett intermodális pályaudvar. Felrótta azt is, hogy a Szövetség frakcióját kifelejtik az előkészületekből. Azzal pedig, hogy kész tények elé állítják az embereket, csak konfliktust okoznak, ami megelőzhető lenne, ha előre kommunikálna a városvezetés.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...