fbpx
17.2 C
Kecskemét
2024. március 28., csütörtök

FRISS HÍREK

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne. Hogy felmérjük, jó úton járunk-e, időről időre a szakmai visszajelzések mellett olvasóink véleményének kikérését is fontosnak tartjuk. Legutóbb 2021-ben volt olvasói kérdőívünk, itt az idő újra konzultálni! Köszönjük!

Inkább megnézem kétszer A tanút – beszélgetés Kordik Szabolccsal, a MKKP képviselőjelöltjével

- Advertisement -

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt is részt vesz az időközi önkormányzati választáson. Kordik Szabolcs nem csupán 9. választókerületi képviselőjelöltként indul, de – a párt Facebook oldala szerint – esélyes Bolygóközi nagykövet is. A jelölttel és Karikó Ágnessel beszélgettünk az április 3-ai választásról, felfújható kajakokról és a párt helyi tevékenységéről.

Szeberényi Gyula Tamást megválasztották országgyűlési képviselőnek, ezért lemondott korábbi önkormányzati tisztségéről. A kecskeméti időközi választás július 10-én lesz, és a Kutya párt jelöltje sok lehetőséget lát a képviselői feladatkörben:

Kordik Szabolcs az átlag polgárokra is kiterjesztené a korrupciót

Egy gazdaságélénkítő-csomagon gondolkodik. “Az inflációt valahogy ellensúlyozni kell, ezért azt szeretnénk, ha mindenki részesülne a korrupcióból.” Ezen felül sörcsappá alakítaná a megszüntetett kecskeméti közkutakat. Kordik a városi szemét feldolgozására is radikális megoldást kínál. Szeretné, ha ezzel fizetne Kecskemét az orosz gázért. “A nép javára.”- hangsúlyozta.

kecsup.hu: Hogyan éltétek meg az április harmadikai eredményeket?

Kordik: Mi volt akkor?…Ja, akkor volt a választás.

2018-ban az MKKP 1,6 százalékot ért el az országgyűlési választáson. Idén 3,75 százalék volt az eredmény, amit sikerként könyvel el a párt. Kordik szerint az nehezítette meg a kampányt, hogy az ellenzék is ellenük dolgozott, hiába hangsúlyozták, hogy a pártnak az egyéni szavazatok számítanak. Az eredményeket nyugodtan fogadták, de érezték, hogy az MKKP-t fogják hibáztatni az összefogás elbukásáért.

Karikó Ágnes elmondta, hogy a szavazatok összesítése alatt a HírTV az ElkXrtukat adta. Szerette volna megnézni, de Kordik elkapcsolta:

“Én inkább megnézem kétszer A tanút. Ma is újra lehetne forgatni.”

Karikó az eredményeket követően a Facebook oldalán írta meg a véleményét: “Tovább kell dolgozni azon, hogy a gyűlöletország szeretetország legyen (bármilyen nyálasan is hangzik).” Amikor az ideális szeretetországról kérdeztük, a konstruktív hozzáállásról beszélt. Elítéli azokat a kampányokat, ahol a pártok csupán egymás hibájára hívják fel a figyelmet. Szerinte pozitív üzenetekre van szükség az óriásplakátokon folytatott harc helyett.

Kordik az MKKP programjaiban és az utcai festésekben is a pártfüggetlen felfogást látja. A négyszínfestést, virágültetést és a “köztéri dobozok-vackok kiszínezését” általában szeretik az emberek – hovatartozástól függetlenül. “Egy rajzfilmfigura pártfüggetlen. Mindenkinek tetszik – mindegy, hogy jobbos vagy balos, keresztény vagy zsidó.”

Hasonló cikkünk:  Gaudi-Nagy Tamásnak is köze lehet a pedofilbotrányhoz

A párt kecskeméti tevékenységében is ezek az akciók a látványosabbak. A környéken a menekültek támogatása sem igényel annyi erőforrást, mint a fővárosban. Civil megkeresések alapján ételgyűjtést szerveznek egy-egy ukrajnai családnak, vagy segítenek munkát keresni a menekült családapáknak.

A Népi Közpénz Tékozló Alap

A Népi Közpénz Tékozló Alapból kisebb szervezeteket támogatnak, amiket civil önkéntesek tartanak fenn adományokból. Ez nyomon követhető a párt kecskeméti Facebook oldalán. Kordik szerint azonban “Hiba volt a Kecskeméti Cicamentőket támogatni. Miattuk az egerek már-már a Föld elhagyására készülnek.”

Egy szintén látványos akció keretén belül 4 felfújható kajakot vásárolt az MKKP kecskeméti képviselete. A döntést a budapesti túrakutyi csoportok ihlették, és május elsején már tartottak is csapatépítő evezést a Tőserdőnél. Szeretnék a kecskeméti élővizeket felfedezni az érdeklődőkkel, valamint vízi szemétszedést terveznek. A további motivációról Karikó beszélt:

“Izgatottan várjuk, amikor megint tele lesz a kecskeméti aluljáró. Ha megint belemenne egy idióta kocsival, azt kimentenénk; meg átvinnénk az embereket a túlpartra.”

Ezekről a kajakokról lenne szó… / MKKP Kecskemét Facebook

Bár szóba került a Kutya párt klasszikus ígérete is, a beszélgetés alatt elfogyasztott italért még fizetnünk kellett. Az ingyen sör partiknak persze nagy sikere volt az eddigi aláírásgyűjtéseken és a szombati pártelnöksimogatón. Számtalan örök élet kupont is kiosztottak, amiért még sosem érkezett reklamáció. “Ebből látszik, hogy a Kétfarkú Kutya Párt állja a szavát.” – mondta Kordik.

Ahhoz, hogy valaki képviselőjelölt lehessen a 9. kerületben összesen 60 darab érvényes ajánlást kell gyűjtenie. Eddig a Fidesz-KDNP jelöltjét, Jánosi Istvánt vették nyilvántartásba. Az ajánlás időszaka hamarosan lejár, ezután derül ki, hogy mennyi induló is lesz a kecskeméti időközin. Információink szerint Kordik Szabolcs az aláírásokat összegyűjtötte, azok érvényességét a Helyi Választási Bizottság ellenőrzi.

- Advertisement -

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne. Hogy felmérjük, jó úton járunk-e, időről időre a szakmai visszajelzések mellett olvasóink véleményének kikérését is fontosnak tartjuk. Legutóbb 2021-ben volt olvasói kérdőívünk, itt az idő újra konzultálni! Köszönjük!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...