fbpx
21.1 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Mikor, miért érdemes növényi fehérjét fogyasztani?

- Advertisement -

A növényi fehérje számos különböző módon tudja támogatni a szervezetünk egészséges működését. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy pontosan mikor is érdemes fogyasztani, és milyen pozitív hatásai vannak.

A fehérje az egyik legalapvetőbb tápanyag, amire a testünknek szüksége van ahhoz, hogy megfelelően tudjon működni. Az, hogy kinek mennyit kell fogyasztania belőle nagyon változó lehet. Többek között az is nagymértékben befolyásolja, hogy milyen étrendet folytatunk, és milyen célunk van az edzéssel.

A mostani írásunkban három esetet mutatunk be, amikor szükség van a jó minőségű növényi fehérje fogyasztására. Ha nemcsak olvasnál a témáról, hanem fehérjeport is vásárolnál, akkor a Sunpure Magyarország webshopjában ezt meg is teheted. Itt a csoki, a mogyoró, a vanília, a pisztácia és a málna ízesítésű változatokat is be tudod szerezni.

Ha elég fehérjét szeretnél bevinni a szervezetedbe

Amennyiben fontos számodra, hogy minden tápanyagot bevigyél a szervezetedbe, akkor a fehérje fogyasztásra Neked is oda kell figyelned. Különösen igaz ez akkor, ha nem eszel állati eredetű ételeket vagy csak minimális mértékben.

Ebben az esetben remek alternatívát jelentenek a növényi fehérjeporok, amik kizárólag növényi összetevőket tartalmaznak. Ezek a termékek szépen passzolnak a vegetáriánus étrendhez, de a vegán életmódba is nagyon jól beilleszthetők.

Ha növényi diétán vagy, és egészséges szeretnél maradni

Ha le szeretnél adni néhány kilót, akkor az azt jelenti, hogy kalóriadeficitben kell lenned. Ilyenkor különösen fontos, hogy számon tartsd melyik tápanyagból mennyit fogyasztasz. Ha ugyanis túl keveset eszel belőlük, akkor azzal az egészségedet veszélyezteted.

Hasonló cikkünk:  Totális ellenőrzés alá vonnák a kultúrát, a kormány szerint csak az átláthatóság a cél

Zsírból és szénhidrátból nem nehéz eleget enni, fehérjéből viszont annál inkább. Van más megoldás is, ha számodra tiltólistásak az állati eredetű fehérjék. Itt vannak a növényi változatok, amikkel ugyanúgy biztosíthatod az optimális fehérjefogyasztásodat a mindennapokban.

Ha izmot építesz, de csak vegán termékeket fogyasztasz

Kicsit más a helyzet, ha nemcsak a jó közérzeted megőrzése, és nem is a fogyás miatt sportolsz. Ha izmot építesz, akkor sokkal több fehérjét kell enned, mint normál esetben. Elvégre az izom színtiszta fehérje, ha tehát építeni, növelni szeretnéd, akkor az csak átlagon felüli fehérjefogyasztással lehetséges.

Természetesen ez esetben sem mindegy, hogy milyen minőségű és összetételű termékeket választasz. Ha számodra többek között az is fontos, hogy ne tartalmazzanak állati összetevőket, akkor a növényi fehérjék remek megoldást jelentenek.

Láthatod, hogy a növényi fehérje fogyasztására nemcsak akkor lehet szükséged, ha diétázol vagy izmot építesz. Ha átlagos étrenden vagy, és a mozgással nem kifejezetten az izomépítés a célod, akkor is fontos, hogy elegendő fehérjét egyél. Erre a célra pedig mi más lehetne jobb megoldás, mint egy-két vitaminokat is tartalmazó, minőségi fehérjepor?

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...