fbpx
12.3 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Schmidt Mária kormánybiztos újra sorozna, méghozzá a nőket is

- Advertisement -

Meghökkentő ötlettel állt elő Schmidt Mária történész, kormánybiztos, kormányzati tanácsadó.Egy kormánypárti újságban a következőket írta véleménycikkében:

„Folytatnunk kell az egészségügy, az oktatás és a honvédelem reformját. Újra kell gondolnunk az általános hadkötelezettség (férfi és női egyaránt) visszavezetését. (Érdemes lenne erről egy nemzeti konzultációt kezdeményezni.) Hiszen a háború, mint látjuk, egyáltalán nem veszett ki a világból, még Európából sem, sőt ott folyik a határainkon. Azaz: előre kell mennünk, nem hátra!”

Hogy aztán a sorkatonaság visszavezetésében mi az előre haladás (és nem hátra), azt csak Schmidt Mária tudhatja. Talán az, hogy újító jelleggel, a nőkből is sorkatonát kreálna. A honvédelmi minisztérium egy mondattal reagált a felvetésre:

„Schmidt Mária álláspontja a sorkötelezettségről a professzor asszony magánvéleménye, semmiben sem egyezik a kormány álláspontjával.”

Különösen érdekes a sorkatonaság felemlegetése, -immár a nőkre is kiterjesztve- egy kormánybiztostól a háborúra hivatkozva, amikor a kormánypárti véleményvezérek azzal ütötték az ellenzéket a kampányban, hogy amennyiben nyer, akkor háborúba küldik fiainkat.

Hasonló cikkünk:  Szólj bele te is! – töltsd ki a KecsUP olvasói kérdőívét és nyerj

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...