fbpx
4.5 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Úgy tudni, nem mindenkinek tetszett a TV2-nél az Orbán melletti kampányolás

- Advertisement -

Több, a műsorvezetők közvetlen környezetéből származó forrás is azt állítja, hogy az Orbán Viktor és a Fidesz újraválasztása mellett kampányoló, a TV2 által az országgyűlési választások előtt, idén március végén közzétett propagandavideóban szereplő tévések közül néhányan vonakodtak elvállalni a szereplést, és volt, aki vissza is utasította a feladatot. Csakúgy mint a néhány évvel ezelőtti hasonló videó esetében, a mostani felvételét is kihagyta Pachmann Péter – a Media1 úgy tudja, azért, mert összeegyeztethetetlennek tartja a szereplést a televíziós műsorvezetéssel. Vitányi Judit esetében informátoraink úgy emlékeznek, hogy könnyeivel küszködött, annyira elkeseredett a helyzet miatt, és kollégája lelki támogatására szorult. Úgy tudjuk, Szebeni István sem szívesen vállalta a felvételt. Íme a videó:

Úgy tudni, nem mindenki tartotta jó ötleznek a videót

A KecsUP is beszámolt arról, hogy a választás előtt a a TV2 több műsorvezetője kamerába mondta, hogy Orbán Viktort támogatják. Az RTL Klub híradójában pedig jól kinevették a „propagandistákat”. A Media1 mostani cikkében arra utal, hogy aligha lehetett saját kezdeményezés a videó elkészítése. Hiszen a „TV2 munkatársai e-mailt kaptak arról, hol és mikor kell megjelenniük, illetve elmondaniuk a miniszterelnök és politikája mellett kiálló videóba szánt mondatokat. A videó elkészítésekor profi sminkes, illetve stáb várta a műsorvezetőket.” Nem is volt mindenki elragadtatva az ötlettől, tűnik ki a Media1 cikkéből. Már csak azért sem, mert a korábbi hasonló vidó után a szakma megvetéssel fogadta, hogy a szereplők elvállalták a politikai üzenetek továbbítását.

A TV2 műsorvezetőinek közvetlen környezetéből származó információk szerint Vitányi Juditot olyannyira megviselte, hogy neki mint műsorvezetőnek Orbán Viktor propagandistájaként kell szerepet vállalnia, hogy könnyeivel küszködött és olyannyira elkeseredett, hogy egyik kollégája vigasztalására is szükség volt, míg végül belement a szereplésbe. A Media1 telefonon kereste meg Vitányit, igaz-e, amit forrásaink állítanak, voltak-e, akik nem örültek a felkérésnek, illetve ha netán nem, vajon miért terjedhetett el ez. Vitányi ezután azt mondta, nem kíván nyilatkozni.

Hasonló cikkünk:  A tőzsde helyett Putyintól vesszük a gázt - ez két év alatt 564 milliárdos kárt okozott Magyarországnak

A Media1 az ügyben megkereste a videóban szereplő Szebeni Istvánt is, hogy volt-e olyan személy, aki nem akart szerepelni a videóban (talán éppen ő is), de azt mondta, külföldön van, rosszul hallja a kérdést, ezért nem tud válaszolni.

Felhívták Pachmann Péter műsorvezetőt is, akiről a Media1 forrásai azt állítják, nem véletlenül nem szerepelt a videóban, ugyanis bojkottálta, hogy ilyesmihez adja a nevét, pedig próbálták őt meggyőzni, hogy vállalja el a felkérést.

Azt kérdezték Pachmanntól, ő miért maradt ki a videóból, volt-e, van-e ellenérzése egy ilyen videó kapcsán, és mit gondol azokról, akik műsorvezetőként ilyenben vállaltak szerepet.

Pachmann erre először annyit mondott, csak akkor nyilatkozhat, ha a TV2 pr-osztálya ezt engedélyezi. A Media1 ezt követően azonnal engedélyeztetni kezdett a témáról egy interjút a TV2 pr-osztályával, ahol többszöri sürgetés után, 3 nap elteltével végül megadták a hozzájárulást, hogy feltegyük a témával kapcsolatos kérdéseinket Pachmannak. Amikor azonban megérkezett az engedély a pr-osztálytól, a műsorvezető meggondolta magát: azt mondta, mégsem szeretne nyilatkozni a témáról. Hogy pontosan miért gondolta meg magát, illetve miért mondta először, hogy kérjük a pr-osztály engedélyét a beszélgetéshez, ha végül mégsem ad interjút, nem teljesen tiszta. Pachmann annyit mondott, hogy az engedélyeztetés alatt eltelt 3 nap alatt újragondolta és nem kíván a témáról mit mondani. Udvariasan elnézést kért.

A Media1 egy sor kérdést is elküldött ta TV2-nek, de ezekre nem jött válasz eddig.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...