fbpx
13.6 C
Kecskemét
2022. szeptember 29., csütörtök

FRISS HÍREK

Megbízást nyert az önkormányzattól az önkormányzati cég ügyvezetője, csak épp a magáncégével

Ladányi Kovács Zoltán az önkormányzati tulajdonú fesztiválszervező cég ügyvezetője. Saját cégével nyert az önkormányzattól megbízást – immár másodjára – fesztiválszervezésre – írja az Átlátszó. Az önkormányzat egyelőre nem reagált az Átlátszó megkeresésére.

„Magyarország legdinamikusabban fejlődő városa Kecskemét, melynek megújult nagyvárosi fesztiválja a Hírös Hét Fesztivál” – ez áll a hiros7.hu oldalon, egyelőre még csak a 2021-es programokkal. Az oldal a Kecskeméti Turizmusfejlesztési és Marketing Kft.-é a domain kereső szerint, a cég önkormányzati tulajdon. A város honlapjára feltöltött dokumentum szerint a vállalkozás élére 2017-ben Ladányi Kovács Zoltánt nevezték ki, határozatlan időre.

A KecsUP is írt Ladányi Kovács Zoltánról: az önkormányzati cégvezetés mellett ő a kecskeméti Hírös Hét fesztiválok igazgatója; a Mobil-Event Kft. tulajdonos-ügyvezetője; a Lovas-Show Kft. ügyvezetője.

Az immár önkormányzati tulajdonú fesztiválszervező cégről  (a Kecskeméti Turizmusfejlesztési és Marketing Kft.-ről) a KecsUP megírta, hogy azt a cégtörténet szerint 2003-ban jegyezték be Fogathajtó VB 2004 Kecskemét Kft. néven. 2004-től az a 2020-ban elhunyt Mondok József vezette, aki uniós pénzből épített vadászházat saját használatra, ami miatt bíróság elé is állították. Mondok 2017-ig volt a cég élén.

Ahogy a KecsUP megírta, Ladányi Lovas-Show Kft.-je sok szállal kötődik kormányközeli üzletemberekhez, a cég a tulajdonosi körét olyan ismert nevek alkották, mint a Lázár és Fiai kft. (ebből lett a CBA L és F Kft.), a Lázár-Holding kft., Lázár Zoltán és a Mondok Kft.

Ladányi önkormányzati cégben betöltött vezető pozíciója, a város kulturális életében betöltött szerepe azért érdekes, mert saját cégével is pályázott önkormányzati munkára.

Hasonló cikkünk:  Egyszer volt, hol nem volt, avagy a szétvert kút a Romkertben - Frissítés: Nem történt bűncselekmény

Kecskemét önkormányzata tavasszal írt ki közbeszerzést „TOP-6.9.2-16-KE1-2017-00001 projekt rendezvényszervezési feladatainak ellátására”. Ez az uniós pénzből zajló projekt nem más, mint A helyi identitás és kohézió erősítése Kecskeméten című pályázata – a város erre 517 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert. Erről 2019-ben megírtuk, a rendezvénysorozat akkori őszi önkormányzati választások előtti programjaiban számos városrészi napot tartottak Kecskeméten, ahol felléptek a fideszes képviselők is.

Hasonló cikkünk:  Egyszer volt, hol nem volt, avagy a szétvert kút a Romkertben - Frissítés: Nem történt bűncselekmény

Ezeknek a programoknak a szervezését nyerte meg Ladányi cége: a Mobil-Event Rendezvényszervező Kft. 47 millióért 59 rendezvényt vállalt, amiben benne van „16 db rendezvény esetében szükséges catering biztosítása mindösszesen 1745 fő részére”, valamint, „Színpadi csomag 1: maximum 2 alkalom”. Mindezt egy 0 alkalmazottal és 2021-ben 18 milliós árbevétellel rendelkező céggel.

És nem először nyert Ladányi úgy, hogy már az önkormányzati fesztiválszervező céget vezette. Ugyanennek a projektnek az első közbeszerzését 2019-ben írta ki az önkormányzat. Akkor a 123 milliós 3 évre szóló megbízást a Lovas-Show Sportrendezvényszervező Kft. a Mobil-Event Rendezvényszervező Kft.-vel közös nyerte el. A Lovas-Show Sportrendezvényszervező Kft.-nek ügyvezetője 2017 óta szintén Ladányi-Kovács Zoltán.

Vagyis a cégvezető saját tulajdonú cégével és egy általa vezetett másik vállalkozással közösen nyert az önkormányzattól megbízást, MIKÖZBEN egy ugyanilyen tevékenységű önkomrányzati cég ügyvezetője.

via atlatszo.hu

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...