fbpx
11.8 C
Kecskemét
2024. február 26., hétfő

FRISS HÍREK

Mondok József és Ladányi-Kovács Zoltán: egy szoros kapcsolat

- Advertisement -

Ladányi-Kovács Zoltán a kecskeméti Hírös Hét fesztiválok igazgatója; a Mobil-Event Kft. tulajdonos-ügyvezetője; a Lovas-Show Kft. ügyvezetője és a Kecskeméti Turizmusfejlesztési és Marketing Kft. ügyvezetője. Ezeket a cégeket találjuk a nevénél az Opten cégadatbázisában.

Így lett Mondokból Ladányi-Kovács

Nézzük az utóbbit. A Kecskeméti Turizmusfejlesztési és Markating Kft.-t nem is olyan régen említettük egy cikkben, de most más aspektusból vizsgáljuk. Ez a cég nem volt mindig az, ami most. A cégtörténet szerint 2003.07.02-án jegyezték be Fogathajtó VB 2004 Kecskemét Kft. néven. Ez nyilván nem véletlen, hiszen 2004-ben valóban volt Kecskeméten fogathajtó VB, amelynek Mondok József, Izsák akkori polgármestere volt a versenyigazgatója. Ugyan a cégnek nem ő volt az első ügyvezetője, de az alakulás után kb. egy évvel már ő lett az ügyvezető, és az ő neve fémjelezte azt egészen 2017 nyaráig. A 14 év alatt volt tulajdonosa a Fogathajtó VB 2004 Kecskemét Kft.-nek (majd egy névváltoztatás után Fogathajtó VB Kecskmét Kft.-nek) a megyei önkormányzat, a kecskeméti önkormányzat, a Magyar Lovas Szövetség, a megyei intézményfenntartó és a Magyar Lovassport Szövetség.

2017.08.16-án újabb változás történt, ekkor ugyanis a lovassportra utaló nevet megint megváltoztatták, ám ez most nem csupán egy évszámban nyilvánult meg, hanem totális cserében. Átnevezték Kecskeméti Turizmusfejlesztési és Marketing Kft.-re, és a vezetői székben Mondok Józsefet Ladányi-Kovács Zoltán követte, aki most is ebben a székben ül. A lovassportok tőle sem állnak távol, sőt igen szorosan kötődik oda. Olyannyira, hogy ügyvezetője a Lovas-Show Kft-nek. Ennek a tulajdonosi körét olyan ismert nevek alkották, mint a Lázár és Fiai kft. (ebből lett a CBA L és F Kft.), a Lázár-Holding kft., Lázár Zoltán és a Mondok Kft. A Lázár név jól cseng a lovassportban, talán nem is kell részletezni, és nem hinnénk, hogy a CBA-t is be kellene mutatni, amelynek igazgatósági elnöke Lázár Vilmos. És ugye ott van még a Mondok Kft. mint a Lovas-Show Kft. egykori tulajdonosa, amely Mondok József egykori izsáki polgármester cége.

Hasonló cikkünk:  Feleannyi kocsma és bulihely van Bács-Kiskunban, mint 2010-ben volt

A „vadászházas” Mondok ellen még tart a büntetőper, de reméli, vasárnap ismét polgármester lesz

A kapcsolat tehát igen szoros Ladányi-Kovács Zoltán és Mondok József között. Ezért, aki nézegeti Ladányi-Kovács közösségi oldalát, az rendszeresen találkozhat olyan posztokkal, amelyek a most folyó és a hajrába forduló izsáki időközi polgármesterválasztás kampányának egyik indulóját, Mondok Józsefet népszerűsítik. Aki újra vissza akarja szerezni a polgármesteri széket, és aki ellen jelenleg is folyamatban van egy bírósági ügy költségvetési csalás és más cselekmények miatt.

„A vád szerint Mondok József egy turisztikai célra kiírt pályázatot nyert a vállalkozásával, majd később ő maga és családja költözött a 35 millió forintból felépített házba. A per tárgya az is, hogy a „vadászház” körül végzett valójában munkát az a közmunkás, aki más, önkormányzati munkára volt bejelentve hivatalosan.” – emlékeztetett a hvg.hu.

Mondok a Fidesz, a KDNP és a Nemzeti Fórum színeiben indul újra.

valasztas.hu

De miért nem alapított az önkormányzat turisztikai céget? Miért inkább átnevezte a fogathajtósat?

Ladányi-Kovács Zoltánról úgy hallottuk, hogy ő irányítja Mondok kampányát, de amikor ezt megkérdeztük tőle, nem válaszolt egyértelműen igennel. Csak annyit mondott, hogy sokat köszönhet Mondoknak, régi jó ismerőse, ezért támogatja őt.

Kerestük a kecskeméti városházát is, hogy ha szüksége volt az önkormányzatnak egy turisztikai cégre, akkor miért nem alapítottak egyet tiszta lappal, miért inkább a Mondok József nevével fémjelzett fogathajtós céget nevezték át, és alakították át. Kérdéseinkre nem érkezett válasz.

Közben az N1TV Mondok Józsefet akarta megszólítani, de ő elmenkült a kérdések előtt. Mi is üzentünk Mondoknak, hogy miként a független jelölttel, vele is interjúznánk, de választ nem kaptunk.

Elmenekült az N1TV kérdései elől Mondok József

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...