fbpx

FRISS HÍREK

Ők indulnak a kecskeméti időközi választáson

- Advertisement -

Lezárult a jelöltállítási folyamat. Aki indulni akart a július 10-i időközi választáson a 9. választókerületben, annak már le kellett adni az ajánlásokat, sőt, ezek alapján a helyi választási bizottság már meghozta határozatait. Összesen hat jelöltet vettek nyilvántartásba, ők legalább 60 érvényes jelölést adtak le.

Időközben már az is kiderült, hogy a szavazó íveken milyen sorrendben lesznek a jelöltek. Június 6-án este sorsolta ki a helyi választási bizottság. A határozatból kiollóztuk a lényegi részt, ez lesz a sorrend.

HVB határozat részlet

A 9. választókerületben azért lesz időközi választás, mert a korábbi itteni választott képviselő (és egyébként alpolgármester) Szeberényi Gyula Tamás (Fidesz-KDNP) megnyerze az áprilisi országgyűlési választást és képviselő lett. Miután a két pozíció összeférhetetlen, lemondott önkormányzati feladatairól. A megüresedett alpolgármesteri székbe Sztachó-Pekáry István listás önkormányzati képviselőt (Fidesz-KDNP) választották meg még korábban. Miután ő lemondott a képviselői székről, helyére is új ember került a Fidesz-KDNP frakciójában, mégpedig Szamler László.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...