fbpx

FRISS HÍREK

A Vadaskertet is elérte a rezsicsökkentés csökkentése, 30-40 százalékos jegyáremelés jön

- Advertisement -

A családi jegy (2 szülő és 2 gyermek) 3500 helyett 5000, a felnőtt belépőjegy 1500 helyett 2000, a 3-18 év közötti gyermekjegy 1000 helyett 1400, a nyugdíjas jegy 1000 helyett 1400, a 18-25 év közötti nappalis diákjegy pedig 1600 forintba kerülhet augusztus 1-től, ha a kecskeméti képviselő-testület a csütörtöki közgyűlésen elfogadja Sztachó-Pekáry István alpolgármester erre irányuló előterjesztését. A kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark után, ahol július 1-től több mint 40 százalékkal emelték a jegyeket, a Vadaskertet is elérte a jegyáremelés.

A Vadaskert a megye egyik leglátogatottabb helye, az azt üzemeltető cég a fejlesztésekkel indokolja a jegyek 30-40 százalékkal történő megemelését. Az új állatok beszerzésén túl új kifutókat építenének, illetve a meglévőket újítanák fel az idén 50 éves állatkertben.

Hasonló cikkünk:  Jelenetíró pályázatot hirdet középiskolásoknak a rendőrség és a színház

A kecskeméti állatkert döntően önkormányzati támogatásból működik, amely nem fedi a növekvő költségeket. A mostani jegyáremelés mértéke azért is drasztikus, mert a pandémia alatt a kormány nem engedte, hogy a 2021 elejére tervezett kisebb mértékű emelést végrehajtsák. Legutóbb 2019-ben emelték meg a jegyek árát. A Vadaskert működését továbbá az is súlyosbítja, hogy a világjárvány alatt több hónapig nem nyithattak ki, így az több tízmilliós bevételkiesést okozott. Ebben az időszakban ezért fejlesztéseket nem tudtak végrehajtani, miközben a Vadaskert jellegéből adódóan az állatokról ugyanúgy gondoskodni kellett.

A jelenlegi és a tervezett díjtételek összehasonlítását ide kattintva olvashatja.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...