fbpx
27.8 C
Kecskemét
2022. augusztus 12., péntek

FRISS HÍREK

A Vadaskertet is elérte a rezsicsökkentés csökkentése, 30-40 százalékos jegyáremelés jön

A családi jegy (2 szülő és 2 gyermek) 3500 helyett 5000, a felnőtt belépőjegy 1500 helyett 2000, a 3-18 év közötti gyermekjegy 1000 helyett 1400, a nyugdíjas jegy 1000 helyett 1400, a 18-25 év közötti nappalis diákjegy pedig 1600 forintba kerülhet augusztus 1-től, ha a kecskeméti képviselő-testület a csütörtöki közgyűlésen elfogadja Sztachó-Pekáry István alpolgármester erre irányuló előterjesztését. A kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark után, ahol július 1-től több mint 40 százalékkal emelték a jegyeket, a Vadaskertet is elérte a jegyáremelés.

A Vadaskert a megye egyik leglátogatottabb helye, az azt üzemeltető cég a fejlesztésekkel indokolja a jegyek 30-40 százalékkal történő megemelését. Az új állatok beszerzésén túl új kifutókat építenének, illetve a meglévőket újítanák fel az idén 50 éves állatkertben.

Hasonló cikkünk:  14 milliárddal támogatja meg az Orbán-kormány a kecskeméti Mercedest 

A kecskeméti állatkert döntően önkormányzati támogatásból működik, amely nem fedi a növekvő költségeket. A mostani jegyáremelés mértéke azért is drasztikus, mert a pandémia alatt a kormány nem engedte, hogy a 2021 elejére tervezett kisebb mértékű emelést végrehajtsák. Legutóbb 2019-ben emelték meg a jegyek árát. A Vadaskert működését továbbá az is súlyosbítja, hogy a világjárvány alatt több hónapig nem nyithattak ki, így az több tízmilliós bevételkiesést okozott. Ebben az időszakban ezért fejlesztéseket nem tudtak végrehajtani, miközben a Vadaskert jellegéből adódóan az állatokról ugyanúgy gondoskodni kellett.

Hasonló cikkünk:  "Nem jó a helyzet, de nem is tragikus" - eljön az ezerforintos gázár?

A jelenlegi és a tervezett díjtételek összehasonlítását ide kattintva olvashatja.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...