fbpx
20.9 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

Fideszes oldal: Átvert bennünket a Fidesz

- Advertisement -

Fideszes körökben nagyon népszerű a szamokadatok.hu oldal és annak Facebook verziója. A baloldali álhírek ellenszere – ezt írják magukról, és rendre igyekeznek alátámasztani a kormány intézkedéseit, érveit. Propagandaoldal a javából. Így megy ott a nyugat támadása és Oroszország bevédése, valamint minden, ami a kormánypártokat támogathatja.

Ezért is hírértékű, hogy a KATA kivégzése és a rezsicsökkentés megfaragása (fontos kampányüzenet volt a rezsicsökkentés megvédése, megtartása) után ez a fideszes oldal azt írta, hogy

„Átvert bennünket a Fidesz”

Majd ki is fejtik mire gondolnak. Egy táblázatot is készítettek, ezt most megmutatjuk mi is.

szamokadatok.hu

Szövegben is kifejtik, amire gondolnak. „Nem, nem a medencét fűtjük, hanem kertészkedünk. Nem, nem a gyepet locsoljuk, hanem zöldséget és gyümölcsöt termesztünk, amit az aszály miatt LOCSOLNI kell, ehhez pedig áram kell, sok áram. Egy négytagú család vagyunk, az otthonunk hőszigetelt, ezért a gázfogyasztásunk átlag alatti, de a kert miatt az áramszámlánk a duplája. Két választásunk van: vagy befejezzük a kertészkedést és a sokéves munkánkat hagyjuk elpusztulni, vagy 50 ezer forinttal többet fizetünk érte.”

„Elhittük, hogy a Fidesz képes megvédeni a rezsicsökkentést, hiszen azt hittük, hogy az áramot itthon termeljük, a felét Pakson, a másik felét egyéb módon. Hittünk benne, hogy a rezsivédelmi alappal a Fidesz fenntartja ezt az intézkedést a lakosságnak, de tévedtünk, erre csak félig lesz lehetőség, és ki tudja mi jön még. Most 210 kWh a határ, majd lesz 100, meg 50.

Sorry, de nem fogjuk megvédeni sem a mai bejelentést, sem a KATA módosítását, mert mindkettővel a kormány elvesz az emberektől. Választás előtt kaviár volt homárral, utána jött a fekete leves. Az ilyennek általában a politikában ára van, és csak reméljük, hogy a Fidesz észhez tér. Nem az embereket kell adóztatni, hanem a milliárdosokat és a nagy cégeket.”

Az oldal szerint még arcvesztés nélkül módosíthat a kormány.  „Megoldás lenne a határok módosítása: pl. 400 kWh, ezzel tényleg csak azokat szűrnék ki, akik a medencét fűtik. Az már csak hab a tortán, hogy a Fidesz megint a 3, vagy többgyermekes családoknak ad további kedvezményt a gáznál, a kétgyerekesek megint hátrányosan vannak megkülönböztetve. Mivel a gázfogyasztásunk alacsonyabb, így ez nem érint, csak megjegyeztük. A két gyerek is több mint a nulla, és az egy gyerek is! Be kellene végre fejezni a gyermekek megkülönböztetését. Értjük a demográfiai dolgokat, de azzal, hogy az egyik gyereknek többet adnak, mint a másiknak, nem oldódik meg semmi sem.” – írja a szamokadatok.hu

Hasonló cikkünk:  Orbán Viktor kényétől-kedvétől függ, hogy miként alakul a gazdaságpolitika

A kecskeméti fideszes megmondóemberek mikor ébrednek?

Függetlenül attól, hogy a rezsicsökkentés szemfényvesztés vagy nem, kádári nosztalgia, hogy kár volt eddig is fenntartani vagy mégsem, azért egy valami mégis csak igaz. Százezrek vannak Magyarországon, akik választásról választásra azért szavaztak a Fideszre, mert a kormány csekkeken, lépcsőházakban is azt hirdette megkövetelte a házmesterektől és szolgáltatóktól hogy írják le, hogy mennyivel olcsóbb az élet a kormány intézkedése miatt. Azok most valóban becsapottnak, átvertnek érezhetik magukat. Úgy tűnik, van, aki már kezd felébredni a mindentől mindenkit megvédő kormány illúziójából.

Vajon a kecskeméti fideszes véleményvezérek, politikusok és propagandisták mit gondolnak arról, amit ez a fideszes oldal leírt? Mert ők rendre megosztják amúgy ennek az oldalnak az ellenzéket gyalázó és a kormányt egekig magasztaló posztjait.

Fizessenek a libsik?

Talán finomítani igyekeznek korábbi állításaikon, talán csak nem tudják levetni a megszokott ruhát, de legújabb posztjában ez az oldal azt javasolja, hogy a háború árát inkábbb az egyedülálló, garzonban élő „libsik” fizessék meg és ne a magyar családok. Legalábbis a poszthoz készített plakátból ez állapítható meg.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...