fbpx
21 C
Kecskemét
2023. június 1., csütörtök

FRISS HÍREK

Gondozatlan a 800 milliós zöld város Homokbányán

Egy 100 százalékban Európai uniós támogatású, 800 millió forintos összegű pályázatot nyert el a kecskeméti önkormányzat, a pályázat címe a „Zöld város kialakítása a Homokbányán” volt. A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult projekt részeként bringaparkot, játszóteret és kondiparkot is megépítettek.

A 2021. július vége befejezéssel tervezett projekt végül több hónapos csúszással, 2021. október végén került átadásra. A beszámoló szerint a „Kerékváros” elnevezésű részén elültettek 52 fát, 855 cserjét és 20 fenyőt, a növényeknek egy öntözőrendszer biztosítja a folyamatos vízutánpótlást.

Kaptunk egy jelzést, miszerint a bringaparkba rollerezni, kerékpározni kijáró gyerekek nem tudnak hol inni, mert a kerti csap zárva, és az említett növényzet is kiszáradt, láthatóan nem locsolt, és gazos, igénytelen, gondozatlan állapotban van. Mivel szerettünk volna személyesen is meggyőződni a körülményekről, meglátogattuk a helyszínt, ahol az alábbiakat tapasztaltuk.

A parkok is igénylik a gondozást / Fotó: kecsup.hu

A területen található növényzet kiszáradt, láthatóan nem locsolt állapotú, tele gazzal, a fű nem volt nyírva. A Bringapark épületénél lévő kút ottlétünkkor működött, lehetett belőle inni, de a játszótérnél lévő kút nem üzemelt.

Hasonló cikkünk:  Kecskemétre látogatott a Street Kitchen stábja

Két gördeszkázó sráccal is beszélgettünk, ők elmondták, hogy a tavaly nyári megnyitás óta rendszeresen, jó időben naponta járnak ki a pályára.

Az épületnél lévő kút egészen a múlt hét végéig nem működött, bár a szülők többször jelezték az önkormányzat felé a problémát, tavaly nyáron volt utoljára benne víz, egészen a napokkal ezelőtti beindításáig.

Hasonló cikkünk:  Örömhír és grafika: Május 1-én nyit az Otthon Mozi

A játszótérnél lévő kút szintén tavaly nyár óta el van zárva. A kiépített öntözőrendszer sem működik, sosem tapasztalták, hogy jött volna belőle víz, esetleg a növények öntözve lettek volna általa.

A növényeknek egy öntözőrendszer biztosítaná a folyamatos vízutánpótlást. / Fotó: kecsup.hu

Készítettünk fényképeket is, amelyek megerősítették az általunk kapott jelzéseket az ottani állapotokról, és a gördeszkás fiúk elmondása is alátámasztotta mindezt.

Mivel egyrészt európai uniós pályázati pénzről van szó, másrészt a környéken lakók és a parkot használók véleménye is fontos, ezért közérdekű adatigényléssel fordulunk a kecskeméti önkormányzathoz, hogy megtudjuk, mekkora összeget emésztett fel a kutak, a növényzet és a nem működő öntözőrendszer telepítése. Arra is kíváncsiak vagyunk, hogy kinek a feladata a park fenntartása, a növényzet, a tér gondozása és a karbantartás.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...