fbpx
-3 C
Kecskemét
2023. február 5., vasárnap

FRISS HÍREK

Július 10-én Kalló Julianna és Jánosi István között dől el a időközi választás

Most vasárnap, július 10-én időközi választást tartanak Kecskemét 9. számú önkormányzati választókerületében. Ez nagyjából az Erzsébetváros, a Kossuthváros, a Czollner tér – Csongrádi – Batthyány – Damjanich utcák által határolt területen élőket érinti. Akik tehát itt laknak, ők arról döntenek, hogy ki legyen Szeberényi Gyula Tamás (Fidesz-KDNP) utódja, akinek azért kellett lemondania a képviselőségéről, mert megnyerte az áprilisi országgyűlési választást és parlamenti képviselő lett. Ez a két pozíció ugyanos összeférhetetlen.

Kalló Julianna és Jánosi István között dől el a választás

Az ellenzéki Szövetség a Hírös Városért Egyesület jelöltje Kalló Julianna, aki szociális szakember. A kampányában is kiemelt témaként jelent meg a szegénység, a szociális kérdés, az elesettek ügye.

Ellenfele a fideszes Jánosi István, akinek a politika nem ismeretlen terep. Jánosi egykor a Fideszben kezdte a politizálást, de a Malom-ügy időszakában szakított a Fidesszel és Szécsi Gábor polgármester (aki Jánosival együtt szintén szakított a Fidesszel) alpolgármestereként folytatta közéleti pályáját. Ezután a kecskeméti sportcég igazgatója volt, majd néhány éven keresztül külföldön élt.

Hasonló cikkünk:  Kis bódéjában megfagyhatott volna a KTE volt focistája, a Városrendészet segített 

Küzdelmüknek van politikai tétje. Ha Kalló nyerne, a Fidesz elveszti a közgyűlésben a képviselők között a többségét, mert 10-10 képviselője lenne az ellenzéknek és a kormánypártnak. Ha ez előfordulna a Fidesz így is tud a saját szája íze szerint döntéseket hozni, mert a polgármester szavazatával meg van egy fős többségük.

Hasonló cikkünk:  Beismerés Orbán mellől: Aki a sajtót uralja, uralja az országot

Kallón és Jánosin kívül más jelölteket a kampányban nem nagyon lehetett látni az elmúlt hetekben, miközben többen is indulnak. Aczél Dániel a Polgári Válasz, Balanyi István a Munkáspárt-ISZOMM, Kordik Szabolcs az MKKP, Varga László pedig a MEMO színében áll rajthoz.

A szavazásra jogosultak összesen négy helyszínen – a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálatnál, a Tóth László Általános Iskolában, a Fazekas István Szakiskolában és a Mátis Kálmán Utcai Óvodában – adhatják le vasárnap a voksaikat reggel 6 és 19 óra között. Az időközi önkormányzati választáson az a választópolgár vehet részt, aki az adott választókerületben lakóhellyel rendelkezik. Az érvényes szavazáshoz személyazonosító igazolványra van szükség.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...