fbpx
10.2 C
Kecskemét
2022. szeptember 27., kedd

FRISS HÍREK

Nemcsik Mátyás, a kecskeméti Fidesz alelnöke az elsőrendű vádlott a trolloldal-ügyben

A Kecskeméti Járásbíróságon 2022. július elején megtartották Nemcsik Mátyásnak, a Fidesz kecskeméti önkormányzati képviselőjének, a Fidelitas helyi elnökének a büntetőügyét, amely rágalmazás miatt indult. Korábban írtunk róla, hogy Bodrozsán Alexandra, kecskeméti ellenzéki képviselő (volt országgyűlési képviselőjelölt) feljelentése alapján indult rágalmazás miatt büntetőeljárás, mivel „egy kecskeméti trolloldalon” őt gyalázó írások és képek jelentek meg.

Bodrozsán arról számolt be, hogy a nyomozás hamar a kecskeméti Fidelitas volt alelnökéhez vezetett és egy tanúvallomásból a következő részletek derültek ki. Eszerint:

Nemcsik nagyjából egy évvel ezelőtt „felsőbb utasításra” adta ki a feladatot a Fidelitas helyi alelnökének: hozzon létre trolloldalakat, trollcsoportokat és hamis profilokat, melyeket az ellenzéket lejárató tartalmak terjesztésére fognak használni. Nagyjából ugyanebben az időben a Fidelitas helyi alelnökét munkaszerződéssel felvették a Kecskeméti Önkormányzathoz „PR feladatok” elvégzésére.” – írja Bodrozsán.

Egyelőre arról nem tudni semmit, honnan, kitől jöhetett a „felsőbb utasítás”, de elképzelhető, hogy a központi megrendelés a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodától érkezhetett, amit csak Rogán-féle propagandaminisztériumként csúfolnak.

Nemcsik Mátyás nem mellesleg a Miniszterelnökség koordinációs munkatársaként dolgozik havi bruttó 490.000 forintért, olvasható a vagyonnyilatkozatában. Hogy a fideszes politikus pontosan mit is csinál csaknem félmillió forintért, arról sem lehet tudni semmit sem. A Miniszterelnökség egy közérdekűadatigénylésre, hogy Nemcsik milyen feladatkörben és mióta dolgozik itt, azt válaszolta, hogy azok nem minősülnek az Infotv. 3. §-ának 6. pontja szerinti közérdekből nyilvános adatnak, ezért azokat nem áll módjukban megküldeni az adatigénylő részére.

Hasonló cikkünk:  Élet a komfortzónán túl - Balázs Mariann fotókiállítása egy kecskeméti belvárosi lakásban

Nemcsik Mátyás (Fidesz-KDNP) 2022 elején leadott vagyonnyilatkozata / képkivágás: kimittud.hu

Politikusok egymás ellen, Nemcsik elsőrendű vádlottként távozott a bíróságról

Az ellenzéki Bodrozsán tehát azért szállt szembe a kecskeméti Fidesz alelnökével, Nemcsikkel, mert lejárató oldalakat hoztak létre ellene. Nemcsik ezt nem hagyta annyiban, ezért feljelentést tett rágalmazásért Bodrozsán ellen, aki a fideszes önkormányzati képviselőt gyanúsítottnak nevezte a trollhálózat üzemeltetésében.

Hasonló cikkünk:  Bányai, Lázár és Palkovics járt a héten Kecskeméten, jöttek mentek a kormányemberek  

Nemcsik még márciusban úgy nyilatkozott az önkormányzatinak mondott sajtónak, hogy a békítő meghallgatáson egyértelművé vált, hogy mindkét politikus azt szeretné, ha az ügyük tovább folytatódna. A Fidesz alelnöke azt is hozzátette: “Megállapították, hogy Bodrozsán Alexandra az általam tett feljelentésben vádlottként fog szerepelni”.

A politikusok egymás elleni harca több hónap után most jutott el az első tárgyalásig a Kecskeméti Járásbíróságon, ahonnan – mint arról Bodrozsán beszámolt – Nemcsik Mátyás fideszes képviselő elsőrendű vádlottként távozott. Nemcsik tehát nem gyanúsított, hanem

az elsőrendű vádlottja a lejárató tartalmak terjesztésére létrehozott trollhálózatok kapcsán indult kecskeméti ügyben.

Kerestük Nemcsik Mátyás kecskeméti fideszes önkormányzati képviselőt, hogy válaszoljon a kérdéseinkre, és kommentálja a „kecskeméti trolloldal”-ügyet. Valóban a trolloldalt a kecskeméti Városházáról működtették-e? Tudott-e erről a kecskeméti városvezetés, illetve milyen lépéseket kíván tenni a saját védelmében? A megkeresésünkre a megadott ideig nem kaptunk választ, amint válaszol Nemcsik Mátyás, megírjuk.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...