fbpx

FRISS HÍREK

A debreceni iksz után újra hazai pályán a KTE, a Mezőkövesd érkezik szombaton a Széktóiba

- Advertisement -

Kecsup: A második meccs is döntetlenre végződött, Debrecenből elhozni egy pontot mekkora fegyvertény?

Szabó István: A csapat hangulatának nagyon jót tett, hogy pontot szereztünk. Így a hazaút is sokkal jobban telt, pozitívan készülhetünk a Mezőkövesd elleni meccsre. Szeretünk hazai pályán, saját közönségünk előtt játszani. Bízom benne, hogy örömet tudunk szerezni a drukkereknek és saját magunknak is, szeretnénk itthon tartani a pontokat.

Kecsup: Jól sikerültek a cserék, különösen Szabó Levente beállítása, aki a pontot jelentő tizenegyeset értékesítette. A Nemzeti Sport élő tudósítása az 59. percben ezt írta: „Fárad a KTE, mert egyre gyakrabban későn érnek oda a labdára.” Ezt Te is így érezted, ezért nyúltál bele Zeke Márió, Katona Máté és Banó-Szabó Bence 62. percben történő beállításával?

Szabó István: Mindig csapatban gondolkodom, de az jó, ha az extra egyéni teljesítmény párosul ehhez. Mindig úgy próbáltam kialakítani a keretet, illetve a kezdőcsapatot, hogy a cserejátékosok hozzá tudjanak tenni. Inkább csapatban szeretek azonban gondolkodni, és azon belül jó teljesítményekben, de örömteli, hogy akik beszálltak, azok hozzátettek a játékhoz.

Kecsup: Az eddigi két mérkőzésből is látszik, hogy az NB/I azért erősebb, mint a másodosztály. Mivel nyerni csak rúgott gól(okk)al lehet, a továbbiakban ebben javulásra van szükség. A heti felkészülés során mekkora hangsúlyt fektettek a gólhelyzetek kialakítására, a helyzetkihasználásra, az eredményesebb támadójátékra? 

Szabó István: Az NB I. más követelményrendszer, nem szabad vágyálmokat kergetni. Támadójátékban többet várok hétvégén, mint a Debrecen ellen, de azt már elmondtam, hogy az is benne van a futballban, hogy az ellenfél ránk tudja kényszeríteni az akaratát. Tavaly 75 gólt rúgott ez a csapat, mi adtuk a gólkirályt, ki ne szeretne kombinatív és gyors presszingre törekedni? Ezt akarjuk természetesen mi is, de azt figyelembe kell venni, hogy a klub két év alatt ugrott két osztályt, akadnak, akik másfél éve még a harmadosztályban futballoztak. Óvatosan kell egyre feljebb helyezni a lécet, mert ha túl magasra kerül, akkor könnyen leverhetjük. Egy megtervezett, okos csapatjátékkal kell a pontokért harcba szállnunk, nem egy fejetlen, ész nélküli rohanásba belemenni.

Hasonló cikkünk:  Regionális tudományokkal foglalkozó kutatók tanácskoznak négy napon át Kecskeméten

Kecsup: A Vasas ellen még maródi játékosok közül már a Debrecen ellen is betettél többeket. A Mezőkövesd ellen Sági is visszatérhet eltiltása után, így bővül a rendelkezésedre álló játékoskeret. A heti edzések után mikor szokott összeállni benned a hétvégi kezdőcsapat?

Szabó István: Kezdünk kiegyenesedni egészségügyi szempontból, de eddig sem panaszkodtunk, vagy kürtöltük világgá, hogy nekünk milyen gondjaink vannak. Nem szeretnénk előnyt adni az ellenfeleknek. Az egészségügyi stáb folyamatosan dolgozik, hogy akinek kisebb problémája van, az hétvégén játszhasson. Van egy 21 fős keretünk, plusz a kapusaink, mindenki bizonyítani akar, ha lehetőséget kap.

 

 

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...