fbpx
14.3 C
Kecskemét
2023. június 3., szombat

FRISS HÍREK

A debreceni iksz után újra hazai pályán a KTE, a Mezőkövesd érkezik szombaton a Széktóiba

Kecsup: A második meccs is döntetlenre végződött, Debrecenből elhozni egy pontot mekkora fegyvertény?

Szabó István: A csapat hangulatának nagyon jót tett, hogy pontot szereztünk. Így a hazaút is sokkal jobban telt, pozitívan készülhetünk a Mezőkövesd elleni meccsre. Szeretünk hazai pályán, saját közönségünk előtt játszani. Bízom benne, hogy örömet tudunk szerezni a drukkereknek és saját magunknak is, szeretnénk itthon tartani a pontokat.

Kecsup: Jól sikerültek a cserék, különösen Szabó Levente beállítása, aki a pontot jelentő tizenegyeset értékesítette. A Nemzeti Sport élő tudósítása az 59. percben ezt írta: „Fárad a KTE, mert egyre gyakrabban későn érnek oda a labdára.” Ezt Te is így érezted, ezért nyúltál bele Zeke Márió, Katona Máté és Banó-Szabó Bence 62. percben történő beállításával?

Szabó István: Mindig csapatban gondolkodom, de az jó, ha az extra egyéni teljesítmény párosul ehhez. Mindig úgy próbáltam kialakítani a keretet, illetve a kezdőcsapatot, hogy a cserejátékosok hozzá tudjanak tenni. Inkább csapatban szeretek azonban gondolkodni, és azon belül jó teljesítményekben, de örömteli, hogy akik beszálltak, azok hozzátettek a játékhoz.

Kecsup: Az eddigi két mérkőzésből is látszik, hogy az NB/I azért erősebb, mint a másodosztály. Mivel nyerni csak rúgott gól(okk)al lehet, a továbbiakban ebben javulásra van szükség. A heti felkészülés során mekkora hangsúlyt fektettek a gólhelyzetek kialakítására, a helyzetkihasználásra, az eredményesebb támadójátékra? 

Szabó István: Az NB I. más követelményrendszer, nem szabad vágyálmokat kergetni. Támadójátékban többet várok hétvégén, mint a Debrecen ellen, de azt már elmondtam, hogy az is benne van a futballban, hogy az ellenfél ránk tudja kényszeríteni az akaratát. Tavaly 75 gólt rúgott ez a csapat, mi adtuk a gólkirályt, ki ne szeretne kombinatív és gyors presszingre törekedni? Ezt akarjuk természetesen mi is, de azt figyelembe kell venni, hogy a klub két év alatt ugrott két osztályt, akadnak, akik másfél éve még a harmadosztályban futballoztak. Óvatosan kell egyre feljebb helyezni a lécet, mert ha túl magasra kerül, akkor könnyen leverhetjük. Egy megtervezett, okos csapatjátékkal kell a pontokért harcba szállnunk, nem egy fejetlen, ész nélküli rohanásba belemenni.

Hasonló cikkünk:  Hajrá hírös város! - videón mutatjuk a KTE-szurkolótáborát
Hasonló cikkünk:  "Legendát nem lehet venni!" - a KTE játéka mellett a kecskeméti szurkolók skandálása is nagyot szólt

Kecsup: A Vasas ellen még maródi játékosok közül már a Debrecen ellen is betettél többeket. A Mezőkövesd ellen Sági is visszatérhet eltiltása után, így bővül a rendelkezésedre álló játékoskeret. A heti edzések után mikor szokott összeállni benned a hétvégi kezdőcsapat?

Szabó István: Kezdünk kiegyenesedni egészségügyi szempontból, de eddig sem panaszkodtunk, vagy kürtöltük világgá, hogy nekünk milyen gondjaink vannak. Nem szeretnénk előnyt adni az ellenfeleknek. Az egészségügyi stáb folyamatosan dolgozik, hogy akinek kisebb problémája van, az hétvégén játszhasson. Van egy 21 fős keretünk, plusz a kapusaink, mindenki bizonyítani akar, ha lehetőséget kap.

 

 

 

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...