fbpx
13 C
Kecskemét
2024. április 23., kedd

FRISS HÍREK

A NER ölelő karjaiban az érvényesülés is könnyebb

- Advertisement -

Két, nagy visszhangot kiváltó kinevezés a közelmúltból: Varga Zs. András Kúria-elnök feleségének kinevezése, valamint Deutsch Tamás unokaöccsének diplomáciai megbízása. Az elmúlt 12 év hasonló módon nagy közérdeklődést kiváltó esetei is mutatják, hogy Magyarországon jóval könnyebben érvényesül, aki a NER köreiben valakinek a rokona, barátja, üzletfele.

Tusnádfürdőn a fajelmélet mellett a “családalapú” társadalom építéséről is beszélt Orbán Viktor. Gyakori szlogen a “polgári kormány” 2010-es “családbarát fordulata”, – amelyet a kormányzat más szereplői is gyakran emlegetnek.

CSALÁDPOLITIKÁNK LÉNYEGE, HOGY MINDEN CSALÁD SZÁMÍT.

Ez a 2010-es Fidesz választási programjában is szerepelt.

Mindezek ellenére az elmúlt 12 évben nem sikerült a népességfogyás megállítása, és a tapasztalatok sem igazolják vissza ezen szlogenek beváltását. Félsikerként azonban legalább az elmondható, hogy ha minden család nem is, bizonyos családok azért tényleg számítanak a NER rendszerében.

A bevezetőben említett két eseten túl is már szép számmal fordultak elő hasonló esetek, amikor egy-egy intézkedés, kinevezés, megbízás, tíz- és százmilliós vagy akár milliárdos üzletek hátterében meghúzódhatott a “családbarát” szál, a NER-es “öngondoskodás”.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...