fbpx

FRISS HÍREK

Eljöhet az idő, hogy gyertya mellett olvassuk a sikerpropagandát

- Advertisement -

A miniszterelnök egy magához képest is cinikus, mondhatni gyalázotos ötlettel állt elő. Azzal tudniillik, hogy aki nem tudja kifizetni a kormány által drágított rezsit, az fogyasszon kevesebbet vagy keressen több pénzt. És miután igencsak lent húzták meg az átlagfogyasztást, elég sokaknak okoz fejtörést a napokban a kormány és Orbán Viktor.

Tragikusan nevetséges, hogy a kormánypárti sajtó még ma is azzal üti Németországot, hogy arra akarják „kényszeríteni” a lakosságot, hogy használjon kevesebb energiát. Miközben Orbán Viktor pontosan ugyanezt mondja, csak ehhez itthon tapsol a szolgamédia.

Igen, miniszterelnök úr! Lehet többet keresni. Ennek egyik módja az, hogy egyik napról a másikra megemelik az ember fizetését a duplájára. Ismerős történet? Nem volt olyan régen, miniszterelnök úr! Törvényt hoztak arról, hogy az ön havi bevétele 2,8 millióról 4,8 millióra emelkedjen. Ebből már vígan ki lehet fizetni egy ház rezsijét. Talán az átlagosnál nagyobb, jobb, szebb, pazarabb ház rezsijét is. Bár tudjuk, hogy nincs megtakarítása, így bizonyára nehéz idők jönnek. Mit szóljon az, aki egész évben nem keres ennyit? A másik megoldás, hogy az ember több munkát vállal, pl. vállalkozóként. Ha nem éppen most szívatnák meg a KATA-sokat azzal, hogy a legtöbbjük kénytelen elhagyni ezt az adózási formát, akkor talán tudnának azzal foglalkozni, hogy szeptembertől hogyan legyen több munkájuk. De most azzal vergődnek, hogy mi legyen. Előadásokat hallgatnak meg, könyvelőkhöz rohangálnak. Erre éppen sok idejük van, mert úgy sikerült meghozni a változást, hogy az beleessen a nyaralási szezonba, amikor végre a családdal is lehetne a vállalkozó két hetet. És persze lehet másodállást vállalni, éjszakázni, beledögleni a munkába. Azért dolgozni, hogy a rezsit ki tudja fizetni az ember. És akkor hol van még az élet? Várható az 1000 forintos kenyér, ha elengedik az üzemanyag árát, akkor azért is lassan 1000 forintot fizetünk. Egy nyamvadt túrós tészta is több ezer forintba kerül. A vállalkozók is drágítani fognak, az üzletek is, minden szolgáltató. Mert nekik is többe kerül az élet. Családok ezrei pedig nem értik, miért számítanak nem átlagos fogysztónak. Hiszen semmi luxus, csak egy átlagos családi ház három szobával, 21 fok télen, medencét sem fűtenek. Eddigi fogyasztásuk alapján a kormány szerint átlag feletti fogyasztók, és várhatóan sok tízezerrel emelkedik meg a rezsijük.

Hasonló cikkünk:  Varga Mihálynak azonnal elő kell teremtenie több, mint 63 milliárd forintot

Na és persze úgy is lehet valakinek több a fizetése (pl. a minisztereknek), hogy az új jogszabállyal felhatalmazott Orbán Viktor fogja magát és százezrekkel megemeli a keresetüket. Mert megérdemlik.

És igen, lehet kevesebbet fogyasztani. Hiszen előre megyünk. Külön élő családtagok költöznek majd össze. Becsukják a nem használt szobát, leveszik a fűtést, hadd dohosodjon minden. Boltosok mesélik, hogy felvásárolják a gyertyákat. Este végül is el lehet gyertya mellett is olvasni a kormány sikerpropagandáját. Esetleg kevesebbet fürdenek majd. Fogat mosni is elég lesz napi egyszer. És lehet szeméttel fűteni, és majd szívni a büdöset mindenhol az utcákon. Szép, új világ érkezik. Miközben a pofánkba tolják a hirdetéseket, hogy egyedülálló módon megvédik a lakosságot és a rezsicsökkentést. Vastag a bőr. Önök nem fognak fázni.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Újabb illegális szemetelőt csíptek fülön a városrendészek Kecskeméten

A Kisfái City lakói elnevezésű facebook csoportba került fel egy fotó, amelyeken nagy mennyiségű illegális hulladék volt látható. A...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...