fbpx

FRISS HÍREK

“Iskolabusz” viheti a diákokat a Kodály Iskolába

- Advertisement -

Szülőktől úgy értesültünk, az Izsáki út felújítása és a Dózsa György úti korlátozások miatt a Kecskeméti Közlekedési Központ (KeKO) Kft. buszjáratokat indítana reggelenként, hogy a diákok könnyebben eljussanak a Kodály Iskolába.

Hamarosan itt a tanévkezdés, reggelente ismét sokkal nagyobb lesz a forgalom Kecskemét útjain. Az iskolák környékére ez hatványozottan igaz, a Kodály Iskola esetében pedig az Izsáki út megkezdett négysávúsítása is bonyolítja majd a helyzetet. Ugyanis a munkálatok az intézmény melletti Dózsa György út-Ipoly utca-Botond utca kereszteződést is érintik, itt is korlátozások, sávlezárások vannak, úgyhogy várhatóan az eddiginél is nagyobb torlódásokra lehet majd számítani.

Hacsak nem jár majd több Ézi-s diák busszal az iskolába. Szülőktől úgy értesültünk, a napokban levelet kaptak az iskola vezetésétől, és ebben az áll, hogy a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. a tanévkezdéstől “céljáratok” indítását tervezi az intézmény tanulói számára. Így a szülők dolgát is megkönnyítenék, hogy időben beérkezhessenek munkahelyükre.

Az iskolabuszok indításának viszont több feltétele is van

Így például ideiglenes megállóhelyeket kell kialakítani az Ipoly utcában, emellett a “szülők részéről megfelelő igény” is szükséges, hiszen nem érné meg a buszokat elindítani, ha nincsenek jól kihasználva. Harmadik feltétel, hogy a buszokon kísérőként legyenek szülők vagy pedagógusok is. Az iskolából történő hazautazáshoz egyeztetések szükségesek, hogy pontosan mikor induljanak a céljáratok.

Hasonló cikkünk:  500 érvényes ajánlással polgármesterjelölt lehet Kecskeméten

A szülők augusztus 25-ig, csütörtökig  jelezhetnek vissza, valamelyik útvonalon igénylik-e, hogy gyermekük utazhasson majd az iskolabuszon (a szerkesztőségünket megkereső szülők elmondták, sok időt nem kaptak a kérdés átgondolására, mert a levelet augusztus 23-án kapták meg).

A buszok három irányból vinnék el a diákokat a Kodály Iskolához (közben természetesen nem kellene átszállniuk). Egyrészt a a Széchenyivárosból a 22-es és 350-es helyi autóbuszjáratokkal, melyek megállnának az Ipoly utcában. Miklovicsfaluból egy új megállóból indulna a céljárat a Vacsi köz – Budai kapu – Széchenyi körút – Mária körút – Árpád körút – Küküllő utca – Ipoly utca útvonalon. Végül Katonatelepről és a Ceglédi út térségéből a 23-as járat meghosszabbításaként járna az iskolabusz, a Széchenyi téren keresztül, a Petőfi Sándor utca – Árpád körút – Küküllő utca – Ipoly utca útvonalon.

Az ügyben kerestük a KeKo-t, de a lapzártánkig nem kaptunk választ. Amint kapunk, frissítjük a cikkünket.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...