fbpx
12.3 C
Kecskemét
2024. február 26., hétfő

FRISS HÍREK

Megszerezte első győzelmét a KTE a labdarúgó NB/I-ben, az edzőket kérdeztük

- Advertisement -

Szombaton az OTP Bank Liga 3. fordulójában a Kecskeméti TE a Széktói stadionban fogadta a Mezőkövesd csapatát. Az 1719 néző előtt megrendezett találkozón a 13. percben Nagy Krisztián remekül vette észre a vendégek belső védői mögé, üres területre beinduló Katona Bálintot, aki a rosszul kijövő kapus és a középhátvéd között az üres kapuba fejelt. A matyóföldieknek a 27. percben lett volna lehetősége az egyenlítésre, azonban a Drazsics elesése miatt könnyű síppal befújt tizenegyest Cseri a remekül vetődő Varga Bence kezébe lőtte.

A második félidőben felváltva forogtak veszélyben a kapuk, a vendégektől Cseri, a hazaiaktól Szabó Levente, Banó-Szabó Bence, majd Tóth Barna és Katona Máté veszélyeztetett, majd ismét Varga Bence következett, amikor szép mozdulattal védte Jurina ollózós lövését a végén.

Az eredmény nem változott, így a lila-fehérek 1-0 arányban legyőzték a Mezőkövesdet.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a Kecsup is kérdezett a vezetőedzőktől.

Kecsup: Említette, hogy a keretben néhány játékos megsértődött, mert nem játszik, és ez érezhető feszültséget okoz. Ennek ismeretében tervezik-e új játékos szerződtetését, esetleg felmerülhet-e az, hogy fegyelmi okok miatt egyes labdarúgókat a második csapathoz irányítanak?

Supka Attila: Az valóban látható, hogy egyes labdarúgók sértődöttsége nem tesz jót a keret hangulatának, ehhez a rossz rajt is hozzájárul. A felkészülési időszakban jó edzőmérkőzéseket játszottunk, elégedett voltam a mutatott játékkal és hozzáállással, viszont ezt egyelőre nem kapom vissza a bajnokikon. A nyáron több magyar labdarúgót is megpróbáltunk leigazolni, de többségük – egyértelmű okok miatt – nem minket választott, ezért kénytelenek voltunk külföldieket szerződtetni. A csapat alakulófélben van, a tavalyihoz képest sok változás történt a keretben, ezért időre van szükségünk. A nyári átigazolási szezon végéig természetesen nézelődünk a játékospiacon, és ha lehetőség van rá, további igazolással próbáljuk még ütőképesebbé tenni a csapatot.

Hasonló cikkünk:  Közel negyven éves magyar rekordot döntött meg a kecskeméti futó

Kecsup: Gratulálunk a győzelemhez, három forduló után 5 ponttal, veretlenül áll a KTE. A szünetben két cserét hajtott végre, Vágó Levente és Sági Milán helyett Meszkhi és Banó-Szabó Bence érkezett. Miért döntött a csere mellett?

Szabó István: Az első félidőben a középpályás védekezésünk nem megfelelően működött, ezért Molnár és Cseri többször szabadon szervezhette a játékot, míg a Mezőkövesd bal oldala nagy nyomást helyezett a védelmünk jobb oldalára, láthatóan ott erőltették a támadásokat, egy-egy elleni játékkal, beadásokkal. Erre lépnünk kellett, az újonnan beállókkal a középpályás játékunkat próbáltam stabilabbá tenni, Nagy Krisztián pedig kihúzódott a jobbhátvéd pozícióba.

Kecsup: Varga Bence tizenegyest hárított, de több fontos védése is volt, azonban a védelem is kitett magáért, meglátásunk szerint Szabó Alex kiemelkedőt nyújtott, de Szalai Gábor és Pejovics is stabilan védekezett. A kapusnak az adhat igazi magabiztosságot, ha előtte egy stabil és szervezett védelem szűr. A védekezéssel ismét elégedett volt?

Szabó István: A meccs előtt Belényesi és Rjasko sérülése miatt kellett a védelmen változtatnom, de valóban – néhány hibától eltekintve – a játékosok végrehajtották a kéréseimet, fegyelmezetten játszottak. Szeretném ismét kihangsúlyozni, hogy nagyon fiatal átlagéletkorú csapatunk van, a játékosok jó részének nincs elsőosztályú tapasztalata. Türelmesnek kell lennünk irányukban, az edzésmunkájuk példás, a csapatkohézió remek, de a megfelelő rutin és önbizalom megszerzéséhez idő kell. Katona Bálint fejes gólja begyakorolt figura eredményeképpen történt, de itt is látszódott a rutintalanság, mert Bálint a kérésemre indult be az üres területre. Idővel az ilyen lehetőségeket magától is fel fogja ismerni, és automatikussá válik a szituációk gyors felismerése és lereagálása. A szezon kezdéssel elégedettek vagyunk, de nem dőlünk hátra, sok munka vár még ránk, dolgozunk tovább.

 

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán – a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

-vélemény- Megint nem kaptunk meghívót pár kecskeméti rendezvényre, így nem tudtunk első kézből beszámolni a "rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumról", ami a...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...