fbpx
13.2 C
Kecskemét
2022. október 2., vasárnap

FRISS HÍREK

Mészáros Lőrinc gondolatait hallgathatták a Mészáros Alapítvány ösztöndíjas egyetemistái

Kétszáz ösztöndíjas egyetemista hallgathatta, majd emészthette meg a Mészáros Alapítvány balatoni konferenciáján az alapító atya, Mészáros Lőrinc gondolatait az előttünk álló gazdasági válságról. Az esemény nem volt nyilvános, az MTI adott ki közleményt, amit a Telex is szemlézett.

A milliárdos többek közt azt mondta, hogy “a háborús helyzet miatt nehéz évek következnek Magyarország, Európa és a világ számára, hiszen gazdasági és energiaválság indult el.”

Ilyenkor van szükség nagy tudásra,

amellyel a hallgatók az egyetemeken tudnak felvérteződni – mondta Mészáros.

2016-ban hozta létre a Mészáros Alapítványt a milliárdos, hogy a Felcsúton, Alcsútdobozon, Vértesacsán, Kajászón, Tabajdon és Vál községben élő egyetemistákat ösztöndíjprogrammal segítse. Az elmúlt hat évben több mint félmilliárd forintot fizettek 1142 váli-völgyi tanulónak, idén 194 hallgató kapott 90 millió forint támogatást.

Feltételei is vannak a támogatásnak, amelyek közül az egyik, hogy a diákoknak évente egyszer részt kell venniük az alapítvány által szervezett komplex programon, ahol mások mellett Mészáros gondolatait hallgathatják meg.

Két éve Mészáros ugyanezen a rendezvényen azt tanácsolta az alapítványa ösztöndíjasainak, hogy „legyetek bátorak”, és megosztotta sikere titkát is: dolgozni kell.

Hasonló cikkünk:  Hatósági áras gázpalack - átverés?

„Az életről sok mindent gondolok én jómagam is. Azt hiszem, elmondhatom, hogy sikeres vagyok. Persze azért ehhez sokat kellett tenni, hogy sikeres legyen az ember” – fogalmazott. Hozzátette még szerényen, hogy ő ugyanolyan ember mint bárki más, és „jó érzés, ha az ember sikeres, és jól mennek a dolgai”, de szerinte ez önmagában kevés, mert az élet nem csak a sikerről szól.

Az MTI közleménye szerint az idei konferencia az orosz-ukrán háború biztonságpolitikai, gazdasági és társadalmi következményeire fókuszál. Előadást tart még Prőhle Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem stratégiai tanulmányok intézetének igazgatója, Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke és L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója is.

Hasonló cikkünk:  Ha továbbra is szeretnénk magyar cukrot, duplázni kellene az árát

Mészáros megnyugtatta a jelenlévőket, hogy az ösztöndíjrendszert a válság idején is fenntartják. A Mészáros Csoportnál bevezetett megszorítások nem fogják érinteni sem az ösztöndíjakat, sem a karitatív tevékenységeket. Szerették volna megemelni az ösztöndíjakat, de azt a következő tanévben biztosan nem tudják megoldani, középtávon azonban lesz rá lehetőség.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...