fbpx
0.1 C
Kecskemét
2023. december 7., csütörtök

FRISS HÍREK

Ottawan a Hírös Héten: A három slágeres retro zenekar

- Advertisement -

Alighanem nincsen túl sok retro buli, ahol az Ottawan együttes egyik vagy másik világhírű slágere (szinte szó szerint) ne csendülne fel. A francia csapat két igazán nagy slágert rittyentett, amelyeket mindenki ismer, aki hallgatott már Tibi bácsit vagy B. Tóth Lászlót. Ezek pedig a D.I.S.C.O. és a Hands Up. Ide vehetjük még a Crazy Music című dalt is, de ezt kevesebbet hallani, okkal. Hogy mennyire három slágeres zenekarról van szó, az a banda hivatalos oldaláról is kiderül. A legnagyob slágerek menü alatt ez a három szám van felsorolva.

 

1979-ben alakult a francia csapat (erre tekintettel a D.I.S.C.O. francia nyelven is elkészült, és így már nem dí-áj-esz-szí-ó a végtelenül énekelt refrén) Jean Patrick Baptiste és Annette Eltice közreműködésével. A legnagyobb két slágerüket gyorsan ki is adták, aztán egy időre szögre akasztották fellépő cipőket. 1984-ben tértek vissza, akkor már más felállással. Az Ottawan weboldala szerint Jean Babtist máig megmaradt az eredeti formációból. A mellette éneklő hölgy személye -a fellelhető Youtube videók alapján- többször változott. Hogy most éppen ki énekli majd a kezeket fel című dalt, az majd kiderül, ha az időjárás engedi megtartani a koncertet.

Hasonló cikkünk:  Kevés kérdező, kevés képviselő - kiüresedett a közmeghallgatás

Hol vagy Józsi? 

A Hands Up című slágert a magyar közönség Kovács Katitól Hol vagy Józsi? címen is ismerheti. Bár mindkét verzió a szerelemről szól, a magyar változat azért alaposan elrugaszkodott az eredeti, ám nem túl izgalmas szövegkörnyezettől. De ezzel együtt sem lett sokkal tartalmasabb.

Kétség kívül, a két legnagyobb sláger valóban világhírű, jól táncolható és kellően dallamos ahhoz, hogy a koncert után, már az otthoni zuhanyzás közben is ezt dúdolja a fesztiválozó, aki ha nem is mostani, friss világsztárt, de azért mégiscsak egy jól csengű nevű formációt kapott mára a rendezvény csúcspontjaként.

Vélemény: A 2-3 slágeres előadók azért jelentenek némi kockázatot. Addig ugyanis rendben van, amíg ezeket az ismert számokat adják elő, a közönség biztosan tombolni fog. A kérdés az, hogy ez a 10 perc lesz-e elég erős ahhoz, hogy elvigye a biztosan hosszabbra tervezett fellépés egészét. Nem lennénk meglepődve, ha az egyáltalán nem ismert dalaik helyett a fennmaradó idő egy részét korabeli nagy slágerekkel, más előadóktól (pl. Boney M vagy Eruption) töltenék ki.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Tornyokban állnak Mercedes-akkumulátoros ládák egy kecskeméti telephelyen

Szemfüles és egyben aggódó olvasónk értesítette szerkesztőségünket, hogy egy kecskeméti telephelyen rengeteg fa ládát tárolnak, és a feliratból -...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...