fbpx
10.2 C
Kecskemét
2022. szeptember 27., kedd

FRISS HÍREK

700 millió pluszforrást kap a hetényi bekötőút, aminek augusztus 29-e volt a záródátuma

Két hete írtunk arról, hogy a város honlapján az áll, idén augusztus 29-e volt a hetényi bekötőút projektjének záródátuma, de mindenki tudja, hogy az építés még el sem kezdődött, noha a lakosság évek óta várja az utat.

A tényleges munkálatok azóta sem kezdődtek el, de a hányattatott sorsú, a lakosság által igencsak várt bekötőút kivitelezésére újabb 700 millió forint pluszforrásról döntött a kormány, áll a Magyar Közlöny tegnapi számában. Az 1365 méter hosszú útszakasz megépítésére, amely összeköttetést biztosítana az M5 autópályával és a 445 sz. főútvonallal, egyszer már kapott Kecskemét 1,2 milliárd forint állami fejlesztési forrást a gazdaság-újraindítási alapból. A projekt keretében a meglévő önkormányzati földutat kiszélesítenék és burkolattal látnák el, ezzel segítve a könnyebb ki- és bejutást a hetényiek közlekedésében.

Hasonló cikkünk:  A kecskeméti szennyvízben is emelkedik a koronavírus koncentrációja

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a Baonnak 2019 szeptemberében még úgy nyilatkozott, hogy optimális esetben 2020 májusára lesz aláírt kivitelezési szerződés, és indulhat a munka. Ezután volt többszöri bizakodásra okot adó nyilatkozat, de az útépítés, azóta is várat magára. A mostani pluszforrással együtt összesen 1,9 milliárd forintból tervezik megépíteni az 1,3 km hosszú aszfaltutat.

Hasonló cikkünk:  A kecskeméti Mercedes-Benz tíz éve segíti a mérnökoktatást

Ebben a cikkünkben foglaltuk össze a hetényi bekötőút projektjét:

Augusztus 29-e volt a hetényi bekötőút építésének záródátuma, el sem kezdődött

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...