fbpx
24.9 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Átadták a Hungaricum Hotelt

- Advertisement -

Két év alatt készült el kiemelt kormányzati beruházásként, 8 milliárd forintos állami támogatással a Lakitelki Népfőiskola területén a négycsillagos Hungaricum Hotel. Egy-egy hungaricumról nevezték el a szobákat.

Az átadáson Lezsák Sándor, a népfőiskola alapítója, az Országgyűlés alelnöke úgy fogalmazott: a Hungarikum Hotel 79 szobás superior szálloda, a népfőiskola és Lakitelek ékköve. A szálloda 80 új munkahelyet teremtett, a Hungarikum Liget mintegy 40 létesítményének működtetéséről, fenntartásáról pedig közel 300 fős csapat gondoskodik.

Tamás Gábor főépítész, aki Makovecz tanítványa volt tervezte az épületet. A komplexum tartalmában, formájában is megjeleníti a magyar értékeket – ölelő kart jelképez az épület formája – valamint a nemzet csúcsteljesítményeit is jelképezi – mondta el Lezsákné Sütő Gabriella.

Tervezik a gyógyszálló minősítés megszerzését, valamint 2023-ban egy új, 1000 fő befogadására alkalmas rendezvénycsarnok is elkészül a hotel közelében. Hamarosan TB-támogatott betegek számára is igénybe vehető lesz a szálloda. A 26 hektáros Hungarikum Liget minden létesítményét termálvízzel fűtik és terveik között szerepel a területen egy napelempark kialakítása is.

Hasonló cikkünk:  Nyárlőrinc-Lakitelek szomszédvári rangadó lesz vasárnap

via napi.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...