Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Cser-Palkovics a Partizán című műsorban az energiaválságról is beszélt

- Advertisement -

Már egy ideje próbálja felhívni a figyelmet Székesfehérvár fideszes polgármestere az energiaválság okozta problémákra. Cser-Palkovics András a hétvégén már arról posztolt, hogy veszélybe került az önkormányzati intézmények működése. Erről a Partizán online közéleti csatorna csütörtök délutáni videójában részletesen beszélt.

A kormány felelősségét, miszerint az energiaválság teljesen felkészületlenül érte az országot nem ismerte el. Azt állította, hogy a jelenlegi helyzetet valaki februárban-márciusban már megjósolja, akkor az mára dúsgazdag lenne. Arra sem volt hajlandó, hogy megszorításnak nevezze a kormányzat rezsicsökkentés-csökkentését, illetve a bevezetés alatt álló kényszerintézkedéseket, mivel ezek „nem érintik a mindennapi megélhetését”, nem történtek például olyan súlyos áremelések, mint Nyugat-Európában.

Gulyás Márton műsorvezetőnek annyit sikerült kiszednie Cser-Palkovicsból, hogy Orbán Viktor a választási kampányban fogalmazhatott volna óvatosabban. Arról a magyar–orosz gázvásárlási szerződésről, melyben állítólag a kormány hosszú távra és „ötödáron” kötött le Magyarország számára a földgázt, a polgármester azt mondta, hogy „én ilyen szerződést nem láttam”.

Azt elismerte, hogy Oroszország kiemelten felelős a háború gazdasági következményeiért, azonban szerinte az uniós szankciók is tehetnek az energiaválságról. Az elmúlt 12 évben „lehetett volna többet is tenni az energiahatékonyságban, és összességében a kormány teljesítményét ezen a területen egy ötös skálán hármasra osztályozta.

Úgy gondolja, hogy az önkormányzatok egy részének biztosan szüksége lesz arra, hogy kiegészítő állami támogatást kapjon, de a jelenlegi szabályzások néhány módosítása is könnyebbséget jelenthetne. Azt is fontosnak tartja azonban, hogy az önkormányzatoknak cselekvőleg is fel kell lépnie.

Cser-Palkovics szerint „100 ezer fehérvári csapatkapitányaként” más attitűdöt kell követnie, mint ami az országos politikára jellemző – mondta ezt a saját, a Fidesz központosított kommunikációjához képest különutasabb-kritikusabb stílusáról, amiért őt ezért soha nem érte retorzió.

Személy szerint ő hagyta volna az iskolákat a megyei jogú városoknál – mondta el az önkormányzatok 2010 óta tartó feladat- és bevételelvonásáról. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ súlyosan alulfinanszírozott módon indult, és az önkormányzatoknak kellett extra befizetésekkel támogatnia a tőlük elvett iskolák működését – magyarázta.

A kormány 18 budapesti közterületet vett ki a fővárosi önkormányzat kezeléséből, ami Cser-Palkovics szerint „morálisan helytelen”. 

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megtudtuk, mi lesz a Szilvási Áruház helyén

Nem is akárhonnan: a Gazdasági Versenyhivatal egyik döntéséből. Köszönjük a tippet olvasónknak! Húsz-, harminc-, majd ötvenszázalékos kiárusítás volt április végén...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version