fbpx
2 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Idegenlégiósok a megyei labdarúgó bajnokságokban

- Advertisement -

A mondás szerint Magyarországon a politikához és a focihoz mindenki ért, nem véletlenül hívják hazánkat a 10 millió szövetségi kapitány országának. A legnépszerűbb magyar sportág helyi, közösségi szinten is megmozgatja az embereket, egyes szomszédos falvak mérkőzését olykor többen nézik, mint egy élvonalbeli meccset. A 2021. december 11-én lejátszott Puskás Akadémia – Gyirmót FC Győr OTP Bank Liga labdarúgó mérkőzésen 150 néző volt (a Nemzeti Sport tudósítása szerint 586, de Felcsúton jellemző, hogy „túlbecsülik” a nézők számát), míg egyes megyés meccseken ennél több néző is össze szokott jönni, főleg, ha szomszédos települések csapatai játszanak rangadót.

Idegenlégiósokra épülő csapat a megyei bajnokságban

A 2022. szeptember 18-án lejátszott Kiskőrös – Kunbaja (1-0) megyei I. osztályú labdarúgó mérkőzésen a vendégek az alábbi összeállításban léptek pályára: Durdevac BojanKujundzic KristianBalunovic IgorZigic LukaIkrás BojánKokljevci DenilSicar DraganMomcilov IgorPanic MiodragBorenovic DraganSojic Vukasin, míg a kispadon Ivkovic Ivandekic Andrej, Bélavári Attila, Milovanovic Bojan és Loncar Velibor várt bevetésre.

Megnéztük a kunbajai játékosok adatlapját, amelyből kiderült, hogy a keretből kizárólag Bélavári Attila magyarországi játékos, a többiek hosszabb-rövidebb ideje nálunk szereplő szerb légiósok.

Hasonló cikkünk:  Az Orbán-kormány nem szereti Brüsszelt, mégis EU-s pénzből finanszírozott projekttel dicsekszik

Szerettük volna megtudni, hogy miért szerepel szinte csak külföldi labdarúgó a kunbajai csapatban, ezért az alábbi kérdésekkel fordultunk a Kunbaja SE elnökéhez, de nem kaptunk választ:

  • A Kunbaja SE keretében szinte kizárólag szerb (szerbiai) játékos található. Mi az oka, hogy így áll össze a keret?
  • A túlnyomórészt külföldiekből álló csapat összetétele azért ilyen, mert nincs elegendő labdarúgást szerető, azt űző magyar játékos?
  • A Kunbaja SE csapatát az önkormányzat támogatja-e, rajta kívül kik szponzorálják a csapatot?
  • Mekkora a Kunbaja SE 2022-2023-as bajnoki idénybeli költségvetése?
  • A labdarúgó megyei I. osztályban milyen költségvetéssel tud dolgozni a klubjuk, milyen kiadásaik vannak (utazás, szerelés, eszközök, sportszerek, stb.)?
  • A Kunbaja SE idegenlégiósai miatt kapott-e kritikát a bajnoki mérkőzéseken az ellenfelektől, azok szurkolóitól, esetleg éreztek-e bármilyen negatív megkülönböztetést a légiósok miatt?
  • A szerbiai légiósoknak edzésekre is át kell-e utazni, hány edzésük van egy héten, illetve a Szerbiából ingázó játékosok fizetést, költségtérítést kapnak-e?

Cikkünket folytatjuk, a következő részben a megyei labdarúgásban szereplő sportvezetőket, játékosokat, edzőket kérdezünk meg, mi a tapasztalatuk a megyei labdarúgó bajnokságban játszó külföldiekről, milyen fizetések vannak a megyei fociban, és hogy látják a jelenkori megyei labdarúgás helyzetét.

 

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...