fbpx
17 C
Kecskemét
2023. június 3., szombat

FRISS HÍREK

Szeptemberben együtt közlekedünk – a KecsUP havi főtémája a kecskeméti közlekedés 

Szeptemberben mindig sokat beszélünk a közlekedésről. Az iskolakezdés és a szabadságolások utáni hétköznapibb életvitelünk is átalakítja a közlekedés ritmusát, illetve azt is megszokhattuk már, hogy ilyenkor kerül sor az Európai Mobilitási Hét különféle eseményeire, többek között az Autómentes Napra is.

Persze a KecsUP nem csak ezért döntött úgy, hogy a következő hetekben hangsúlyosabban foglalkozik a közlekedés témájával. Elcsépelt, hogy a közlekedés mindig aktuális, de városunkban ez feltétlenül igaz:

  • több évtizedes strukturális problémák,
  • az autók számának robbanásszerű növekedése,
  • túlterhelt belváros,
  • mostohán kezelt kerékpáros infrastruktúra,
  • a környező településekről ingázók lehetőségei,
  • illetve éppen zajló, talán kicsit átgondolatlan fejlesztések.

Jó gyakorlatokat is megmutatunk

A sort még hosszan lehetne, és fogjuk is folytatni. De szeretnénk jó gyakorlatokat is megmutatni, továbbá bepillantást engedni a közlekedés jövőjébe, az okos városok és a mikromobilitás innovatív világába.

Hasonló cikkünk:  Másfél évvel letartóztatása után lemondott Schadl György a végrehajtói elnökségről

Igyekszünk interjúk formájában megszólaltatni a város közlekedésével közvetlenül foglalkozó politikai döntéshozókat és szakembereket, a rendőrséget, a KeKo vezetőségét. Megpróbáljuk minden közlekedésben részt vevő szemén keresztül látni a várost, biciklire pattanunk, autóba ülünk, buszra szállunk, no és persze gyalogszerrel is rójuk Kecskemét utcáit.

Hasonló cikkünk:  Fizetős parkolás este 8-ig: az ellenzék felülvizsgáltatná a rendeletet

A közlekedésről mindenkinek van véleménye, mindenkinek van tudása, mindenkinek van vele napi aktív kapcsolata. A közlekedés társasjáték, betartandó szabályokkal és még mélyebben beágyazott morállal, még inkább felelősséggel. A közlekedés kommunikáció, folyamatos interakciók és egymás között folytatott párbeszédek keszekusza zsibongása, bábeli átláthatatlansága, melynek végső soron mégiscsak az lenne a célja, hogy megértsük egymást, egyetértésre jussunk.

A közlekedés közös ügyünk, beszéljünk róla, foglalkozzunk vele! Közlekedjünk együtt szeptemberben! A KecsUP havi főtémája a kecskeméti közlekedés.

Ajánlott cikkünk:

“Ad hoc módon, koncepció nélkül működik a város” – Beszélgetés Király Józseffel

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...