fbpx
14.6 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Szeptemberben együtt közlekedünk – a KecsUP havi főtémája a kecskeméti közlekedés 

- Advertisement -

Szeptemberben mindig sokat beszélünk a közlekedésről. Az iskolakezdés és a szabadságolások utáni hétköznapibb életvitelünk is átalakítja a közlekedés ritmusát, illetve azt is megszokhattuk már, hogy ilyenkor kerül sor az Európai Mobilitási Hét különféle eseményeire, többek között az Autómentes Napra is.

Persze a KecsUP nem csak ezért döntött úgy, hogy a következő hetekben hangsúlyosabban foglalkozik a közlekedés témájával. Elcsépelt, hogy a közlekedés mindig aktuális, de városunkban ez feltétlenül igaz:

  • több évtizedes strukturális problémák,
  • az autók számának robbanásszerű növekedése,
  • túlterhelt belváros,
  • mostohán kezelt kerékpáros infrastruktúra,
  • a környező településekről ingázók lehetőségei,
  • illetve éppen zajló, talán kicsit átgondolatlan fejlesztések.

Jó gyakorlatokat is megmutatunk

A sort még hosszan lehetne, és fogjuk is folytatni. De szeretnénk jó gyakorlatokat is megmutatni, továbbá bepillantást engedni a közlekedés jövőjébe, az okos városok és a mikromobilitás innovatív világába.

Hasonló cikkünk:  Ezer szállal kötődik megyénkhez az új köztársasági elnök

Igyekszünk interjúk formájában megszólaltatni a város közlekedésével közvetlenül foglalkozó politikai döntéshozókat és szakembereket, a rendőrséget, a KeKo vezetőségét. Megpróbáljuk minden közlekedésben részt vevő szemén keresztül látni a várost, biciklire pattanunk, autóba ülünk, buszra szállunk, no és persze gyalogszerrel is rójuk Kecskemét utcáit.

A közlekedésről mindenkinek van véleménye, mindenkinek van tudása, mindenkinek van vele napi aktív kapcsolata. A közlekedés társasjáték, betartandó szabályokkal és még mélyebben beágyazott morállal, még inkább felelősséggel. A közlekedés kommunikáció, folyamatos interakciók és egymás között folytatott párbeszédek keszekusza zsibongása, bábeli átláthatatlansága, melynek végső soron mégiscsak az lenne a célja, hogy megértsük egymást, egyetértésre jussunk.

A közlekedés közös ügyünk, beszéljünk róla, foglalkozzunk vele! Közlekedjünk együtt szeptemberben! A KecsUP havi főtémája a kecskeméti közlekedés.

Ajánlott cikkünk:

“Ad hoc módon, koncepció nélkül működik a város” – Beszélgetés Király Józseffel

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...